Klaukkalassa koronatartunta Isoniitun koulussa – oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Isoniitun koulussa on noin 500 oppilasta 1-9-vuosiluokilla. Riikka Laine

Riikka Laine

Klaukkalassa Isoniitun koulussa on todettu koronavirustartunta yläkoulun oppilaalla.

Tartunnan toteamisen seurauksena Keusote on tänään lauantaina asettanut koululla 16.9. altistuneet 7. luokan oppilaat ja henkilökunnan kotikaranteeniin. Yhteensä karanteeniin asetetaan toistakymmentä koulun oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon koulun Wilma-järjestelmän kautta. Lisäksi karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä terveysviranomaisen toimesta henkilökohtaisesti lähipäivinä.

Kyseessä on toinen todettu koronatartunta nurmijärveläiskoulussa tällä viikolla. Torstaina Keusote ilmoitti koronatartunnasta ja -altistumisesta Perttulan Keudassa.

Tiedotteessa muistutetaan, että mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuilta osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut