Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoseuroilta maskivelvoite paikallisiin halleihin – tarkoituksena taata turvallinen harrastaminen

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi paikalliset jääkiekkoseurat päättivät viikonloppuna asettaa maskinkäyttövelvoitteen kaikissa seurojen tapahtumissa Keski-Uudenmaan alueen jäähalleissa sekä joukkueiden vieraspelimatkoilla.

Päätös pohjautuu alueen terveysviranomaisen ja jääkiekkoliiton vahvoihin suosituksiin ja sen tarkoituksena on taata jääkiekon turvallinen harrastaminen ilman toiminnan keskeytymistä epidemian edetessä.

Jääkiekko ja korona ovat olleet Nurmijärvellä viime viikolla runsaasti esillä, kun Kurrassa todettiin viime viikolla useampia koronatartuntoja ja joukkoaltistumisia.

Seurojen yhteisessä tiedotteessa kerrotaan, että maskin käyttövelvoite määritellään jäähallin sisätiloihin seurojen järjestämissä tapahtumissa seuraaville toimijoille: kaikki pelaajat ikäluokissa U14–U22 (ei koske jäällä tapahtuvaa toimintaa), kaikkien ikäluokkien valmentajat ja toimihenkilöt (ei koske jäällä tapahtuvaa toimintaa), ottelutapahtumien toimitsijat, katsomossa harjoitus- ja ottelutapahtumia seuraavat vanhemmat (niissä halleissa, joissa yleisön läsnäolo sallitaan).

Maskinkäyttövelvoite astuu voimaan tänään maanantaina 28.9.

Päätöksen ovat tehneet seuraavat seurat: HYRI Hockey, Hyvinkään Jää-Ahmat, Haukat, KJT Haukat, KJT Hockey, Kurra ja Mäntsälän Jää-Tiikerit.