Rajamäen Rykmentille kultaa ja pronssia SM-kisoista

Suunnistuksen keskimatkan suomenmestaruuksista kisattiin viime viikonloppuna Jyväskylän Luhangassa. Koko suunnistusporukka junioreista veteraaneihin oli koolla kokonaisen viikonlopun. Lauantaina karsittiin ja sunnuntaina oli finaalit. Kisan kestoa oli venytetty, jotta koko porukka ei olisi paikalla samaan aikaan. Näin veteraanien ratkaisukisat venyivät sunnuntai-iltaan.

Karsintamaasto oli varsin haastavaa kivistä mäkimaastoa. Finaalit käytiin yhdessä isossa Paljakon mäessä. Mäki oli pienipiirteinen ja avokalliota ja kivikkoakin sisältävä. Sade liukasti kalliot sunnuntai-iltapäivällä.

Rykmenttiläisiä oli mukana kaikkiaan 24 henkeä. Heistä ainoana mitaleille suoriutui hienosti H35-sarjan Hannu-Pekka Pukema, joka ylsi pronssille. Pienet virheet tarkoissa pisteissä veivät voittomahdollisuudet, hyvä juoksuvauhti takasi kuitenkin mitalin kovakuntoiselle Pukemalle.

Edellisviikonlopun sprinttikisassa Salossa Pukema otti suomenmestaruuden ja kultamitalin H35-sarjassa.

Elisa Mänty sai Jyväskylässä plaketin 8. sijastaan D15-sarjassa. Ykkösrastin virhekin mahtui suoritukseen vaativalla radalla. Niina Männikkö oli sijalla 9. D40-sarjassa. Tällä kertaa kymmenen joukkoon eivät ihan yltäneet kestomenestyjät Pertti Nieminen (11. H70 sarjassa) ja Jouko Malinen (13. H60 sarjassa).

SM-kisat jatkuvat pitkillä matkoilla kahden viikon päästä Kankaanpäässä/Siikaisissa, siellä maasto on huomattavasti Jyväskylää tasaisempaa.

H-60-sarjan viestisuunnistuksen suomenmestaruus tuli Rajamäen Rykmentille Pöytyällä 20. syyskuuta. Mestaruuteen juoksivat hienosti Pertti Nieminen, Jouko Malinen ja Arto Niemi, yhteisikä 190 vuotta. Kolmikko oli johdossa koko viestin ajan ja he juoksivat osuusaikansa tasaisesti 46 sekunnin sisälle toisistaan.

Pertti Nieminen on jo H70-sarjan suunnistaja, sarjan kärkitasoa. Virheitä ei juurikaan joukkueelle matkalle mahtunut. Jouko Malinen kolautti matkalla pahasti polvensa, mutta sekään ei vauhtia kovin pahasti hidastanut. Voitto tuli selvästi lähes neljän minuutin erolla Jämsän Retki-Veikkoihin. Rykmentin tämän sarjan kakkosjoukkue oli sijalla 11.

Toiseksi parhaaseen sijoitukseen ylsi H50-sarjan kolmikko Antero Pulli, Jukka Erkkiä ja Samuli Kyyrönen. He sijoittuivat neljänsiksi vajaan minuutin päähän pronssista. He suunnistivat osuutensa virheittä ja keskinäiset osuusajat olivat 15 sekunnin haarukassa. Parilla kärkiporukalla oli 40-sarjan ankkurijuoksijoita.

Nuorten D16-sarjan tyttöjen joukkueen Elisa Mänty, Essi Multala ja Elina Hämäläinen loppusija oli hienosti 12. Elisa Mänty oli avausosuuden väliajoissa vielä toisena, mutta lopun pummi pudotti vaihtosijaksi kahdeksan.

Rykmentin miesten H21-sarjan joukkue oli sijalla 38 ja naisten joukkue sijalla 37.

Maasto oli uusi pienipiirteinen kohtalaisen nopeakulkuinen kalliokumpareikko. Keli oli hyvä. Rykmentistä oli kisassa mukana seitsemän kolmihenkistä joukkuetta sekä miesten pääsarjan nelihenkinen joukkue.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut