Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mustikkaa ja vahvaa kahvia – Mustikkakivileivos palaa Nurmijärvelle

Aleksis Kiven Mustikkakivileivos palaa perjantaina 2. lokakuuta Nurmijärvelle. Leivoksen suunnitellut pitopalveluyrittäjä Raija Sipinen tulee silloin esittelemään suunnittelemaansa tuotetta K-Supermarket Nurmijärveen (Mahlamäentie 2, Kirkonkylä).

Mustikkakivileivoksia voi ostaa perjantaista alkaen niin kauan kuin niitä riittää, toivottavasti ainakin Aleksis Kiven päivään asti (10.10.).

– Jos leivoksen ostaa nyt perjantaina, se säilyy hyvin Aleksis Kiven päivään asti, Raija Sipinen kertoo.

Makua leivokseen tuovat kuivatut mustikat, vahva kahvi ja kardemumma. Leivos on laktoositon ja sitä on saatavana myös gluteenittomana.

– Tämä on aito vanhanajan leivos, joka on herkullinen kahvin kanssa. Se on kiven mallinen ja päällystetty mustikkamokalla. Alareunan "hiekka" on tehty fariinisokerilla, Sipinen kertoo.

Mustikkakivileivos voitti vuonna 2014 valtakunnallisen, Aleksis Kivi seuran ja Uudenmaan Marttojen järjestämän Aleksis Kiven nimikkoleivoskilpailun. Vuonna 2015 Pitopalvelu Raija Sipinen tarjosi leivoskahvit nurmijärveläisille Aleksis Kiven päivän kahvituksen yhteydessä.

Sen jälkeen leivoksia ei ole ollut tarjolla eikä myynnissä Nurmijärvellä. Syynä tähän on Sipisen mukaan se, että leivokset tehdään käsityönä, eikä niitä siksi ehditä valmistaa kovin suuria määriä.

Viime syksynä Raija Sipinen oli myymässä Mustikkakivi-leivoksia Silakkamarkkinoiden aikaan Helsingin kauppatorin kupeessa. Leivoksia myytiin useita tuhansia, ja asiakkaina oli myös nurmijärveläisiä.

– Meiltä kysyttiin, miksi me olemme unohtaneet nurmijärveläiset, joten päätimme nyt tulla Nurmijärvelle, Sipinen kertoo.

Juttua muokattu 29.9.20 klo 16.15: Sana glukoositon vaihdettu sanaan gluteeniton.