Nurmijärvellä yhdeksän uutta koronatartuntaa kolmessa päivässä – lähentelee jo kevään huippulukemia

Klaukkalan jäähallin pihalla tehdään nyt aktiivisesti koronatestejä. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärvellä on todettu viikonlopun ja maanantain aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Tartuntamäärät lähentelevät jo kevään huippulukemia.

Tähän mennessä eniten tartuntoja on todettu vapun jälkeisellä viikolla, jolloin todettiin 14 tartuntaa.

Pääsiäisen jälkeisellä viikolla todettiin 12 tartuntaa. Kevään jälkeen tartuntoja ei ole ollut yli kymmentä viikossa, kunnes nyt taas on noustu kevään tasolle.

Kokonaisuudessaan koronatartuntojen määrä on lisääntynyt Keski-Uudellamaalla nyt lähes yhtä jyrkästi kuin keväällä. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla 37.

Koko epideamia-aikana on ollut vain kolme viikkoa, jolloin tartuntoja on todettu Keusoten alueella enemmän. Kaikki kolme ns. huippuviikkoa olivat huhtikuussa.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan tilanteen olevan huolestuttava, kun kahden edeltävän viikon aikana sairastuneiden ilmaantuvuus on noussut 31 tartuntaan 100 000 asukasta kohden. Karanteeniin joudutaan asettamaan yli sata asukasta päivätasolla. Altistuneiden määrät ovat suuria ja lisääntyvät päivittäin.

– Tartuntoja ja niistä seuraavia isoja joukkoaltistumisia tulee nyt niin paljon, että tartunnanjäljityksessä ja sen kautta epidemian hallitsemisessa alkaa olla vaikeuksia. Jatkuessaan tilanne voi johtaa taudin hallitsemattomaan leviämiseen alueellamme. Sen vuoksi kehotamme vakavasti kuntalaisia ottamaan suosituksen mukaisesti maskit käyttöön, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo.

Lue myös: Kaksi uutta joukkoaltistumista Nurmijärvellä - altistuneita lähes sata

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut