Lepsämän koululla koronavirusaltistus – reilu 40 alakoululaista karanteeniin

Osa Lepsämän koululaisista opiskelee nykyisin Lintumetsässä väistötiloissa. Riikka Laine

Keusote on tiedottanut tänään maanantaina Lepsämän koululla tapahtuneesta koronavirusaltistumisesta. Koululla on ollut viime viikon tiistaina 22.9. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistumisen vuoksi Keusote asettaa 1-2. luokan oppilaat ja osan henkilökuntaa kotikaranteeniin 28.9.–6.10.

Yhteensä karanteeniin asetetaan reilu 40 oppilasta ja neljä henkilökuntaan kuuluvaa.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Kyseessä on jo kolmas joukkoaltistiminen Nurmijärven alueen koulussa viikon sisällä. Torstaina Keusote tiedotti Petttulan Keudassa tapahtuneesta joukkoaltistumisesta ja lauantaina kerrottiin koronatartunnasta ja altistumisesta Klaukkalassa Isoniitun koulussa.

Keudan altistuksessa karanteeniin asetettiin noin 20 oppilasta ja henkilökuntaa ja Isoniitun tapauksessa toistakymmentä koulun oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa.

Lepsämän tapaus on Nurmijärvellä koronaapidemia-aikana ensimmäinen kerta, kun alakoulun oppilaita asetetaan karanteeniin. Keväällä koronatartunta ehdittiin todeta Seitsemän veljeksen koulussa Rajamäellä, mutta se on yläkoulu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut