Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koiraharrastajille uusi halli Röykkään – avajaiset näytöksineen lauantaina

Lähialueen ja kauempaakin tulevien koiraharrastajien harjoitusmahdollisuudet ovat parantuneet Röykän Pakojankallioon avatun koulutushallin myötä.

Vaikka Uudellamaalla on jo useita koulutushalleja, yrittäjä Heli Luutsaari-Elg uskoo, että uudelle tulijalle on tilaa.

– Tämän paikan juttu on miljöö. Ympäristö mahdollistaa paljon, Luutsaari-Elg sanoo.

Tmi Koirakallion koulutushallissa on 250 neliötä lämmintä treenitilaa, jonka lattiamateriaalina on kumirouheruohomatto. Hallin alakerrassa on keittiö, sauna sekä majoitustiloja, joita on myös toisessa kerroksessa. Kaikkiaan majoittumaan mahtuu toistakymmentä henkilöä.

Hallin pihassa on nurmialue, jota myös voi hyödyntää treeneihin ja lampi, joka sopii esimerkiksi vesipelastusharjoitteluun.

– Vesipelastusharjoitteluun sopivia paikkoja on vähän. ja ryhmät ovat kovin täynnä. Monen uuden harrastajan on vaikea saada ryhmiin paikkoja, Luutsaari-Elg kertoo.

Hän uskookin Koirakallion lammen tuovan helpotusta harjoituspaikkojen puutteeseen.

Luutsaari-Elg vuokraa harjoitustilojaan erilaisille koiraharrastajille. Hän järjestää myös koulutustilaisuuksia, joissa kouluttajina toimivat kunkin lajin huippuosaajat.

– Minä järjestän ja mahdollistan harrastajille tilaisuuden osallistua koulutuksiin, mutta en toimi itse kouluttajana, Luutsaari-Elg kertoo.

Koulutuksia järjestämällä yrittäjä tarjoaa myös itselleen mahdollisuuden osallistua sellaisiin koulutuksiin, joista hän on kiinnostunut. Luutsaari-Elg on ollut suusnautseriharrastaja vuodesta 2003 lähtien. Tällä hetkellä perheeseen kuuluu puolivuotias Skumppa. Erityisesti hänen sydäntään lähellään suojelu ja siihen liittyvä koemuoto IGP.

– Kaikki koirat ovat tervetulleita tänne, en lähde tekemään eroa harrastajien välillä. Paikka on kuitenkin suunnattu palveluskoiraharrastajille, Luutsaari-Elg kertoo.

Lähes kaikki syksyn harjoitteluajat on jo hänen mukaansa varattu. Koirakallion tiloihin on tulossa harjoittelemaan myös yrittäjälle itselleen tuntemattomampia koiraurheilulajeja harrastavia ryhmiä.

Esimerkiksi hän nostaa mondioringin, joka on IGP:n ohella toinen kansainvälisen koirajalostusliitto FCI:n hyväksymä suojelukoemuoto. Suomessa tällä haastavalla lajilla on ollut virallisen koemuodon status vasta vuodesta 2015 lähtien. 3. lokakuuta pidettävissä harjoitushallin avajaisissa pidetään kaksi mondioringnäytöstä, ja ennakkoon ilmoittautuneet voivat myös kokeilla lajia oman koiransa kanssa.

Luutsaari-Elg odottaa innolla myös hiljattain hallilla esittäytymässä käyneen Lulubellen rytmiryhmän harjoitusten alkamista. Ryhmä koostuu lähinnä amstaffeista ja staffeista, ja sen lajeina ovat muun muassa viehejuoksu ja koirien pituushyppy.

– Oli mieletöntä seurata kun koira hyppää jopa 3,7 metriä pituutta, Luutsaari-Elg kertoo innoissaan.

– On hienoa nähdä eri lajien harrastajia ja seurata itsellekin tuntemattomien lajien treenejä. Riesaksi asti en aio kuitenkaan paikalla notkua, hän jatkaa.

Luutsaari-Elg kuvailee koira-alan yrittäjäksi ryhtymistä omien unelmien ja yrittäjyyden toteuttamisena.

– Olen intohimoinen koiraharrastaja ja näen tosi tärkeänä sen, että ihmiset kouluttavat koiriaan. On mahtavaa mahdollistaa ihmisille hyviä koulutuksia ja päästä näkemään onnistumisia. Se palkitsee.

Tmi Koirakallion koulutushalli viettää avajaisiaan 3.10. klo 11–17 osoitteessa Pakojankallio 3, Röykkä. Mondioringharjoitukset klo 12–14. Lisätiedot Facebookista TMI Koirakallio.