Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vajaan viikon sisällä neljä joukkoaltistusta Nurmijärven kouluissa – lähiopetusta pidetään edelleen turvallisena

Keski-Uudenmaan viimeisimmistä joukkoaltistumisista selvästi suurin osa on tapahtunut Nurmijärvellä. Keusote tiedotti viime viikon alussa useista joukkoaltistumisista Klaukkalan jäähallilla ja yhdestä tapauksesta Perttulan Keudassa.

Lauantaina kerrottiin, että Klaukkalassa Isoniitun koulussa on todettu koronavirustartunta 16.9. yläkoulun oppilaalla ja toistakymmentä 7. luokan oppilasta ja neljä henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin kotikaranteeniin.

Maanantaina joukkoaltistumisia kerrottiin vielä kaksi lisää, kun Lepsämän koulussa todettiin koronavirustartunta 22.9. ja reilut 40 1.-2.luokan oppilasta sekä neljä henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin. Lisäksi NJS:n 2011–2012 -syntyneiden tyttöjen jalkapallotreeneissä 21.9. Klaukkalan tekonurmella ilmeni joukkoaltistus, minkä vuoksi treeneissä mukana olleet lapset ja aikuiset asetettiin karanteeniin.

Tuoreimmat altistukset tulivat ilmi tiistaina illalla, kun Keusote tiedotti Klaukkalassa Mäntysalon koulussa tapahtuneesta joukkoaltistuksesta. Tämän vuoksi 22.9. altistuneet noin 40 1. ja 5. luokan oppilasta ja osa henkilökuntaa asetettiin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä karanteeniin.

Joukkoaltistumisten seurauksena Nurmijärven kunta joutuu nyt järjestämään runsaasti etäopetusta karanteenissa oleville, sillä karanteeniin määrätyt lapset ja nuoret eivät saa osallistua lähiopetukseen.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvosen ja opetuspäällikkö Kati Luostarisen mukaan muut paitsi altistuneet oppilaat jatkavat kuitenkin edelleen lähiopetuksessa.

Kunnassa pidetään lähiopetuksessa jatkamista edelleen turvallisena.

– Nurmijärven kouluissa huolehditaan hygieniasta koulupäivän aikana viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Oppilaat ovat perehtyneet opettajan johdolla koulutyön turvallisuutta tukeviin käytäntöihin ja ohjeisiin heti koulutyön alkaessa. Kouluissa on käytössä myös desinfioivia käsihuuhteita. Lisäksi opetusryhmiä pidetään koulupäivän aikana erillään toisistaan ja toimintaa, esim. ruokailu, porrastetaan.

– Tärkeintä on kuitenkin, että kouluun tullaan vain täysin terveenä. Sairastumisesta ilmoitetaan mahdollisimman pian oppilaan opettajalle tai luokanvalvojalle Wilman välityksellä. Jos oppilas tietää altistuneensa koronalle, tulee oppilaan terveydentilaa seurata ja hänen tulee välttää liikkumista kodin ulkopuolella. Mikäli oppilaalla ilmenee lieviäkin oireita, tulee hänen hakeutua koronavirustestiin, ja jäädä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen.

Päivitetty klo 20: Lisätty juttuun Mäntysalon koulussa tapahtuneet joukkoaltistukset.