Nyt ei kätellä Linnassa – perinteinen kutsuvierastilaisuus jää väliin, sen sijaan itsenäisyyspäivää juhlitaan "uudenlaisen ohjelman kautta"

Rouva Jenni Haukio ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö viime vuoden itsenäisyyspäivän juhlassa. Paula Pohjamo
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla.

Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa, että perinteisen kutsuvierastilaisuuden sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

Presidentti Niinistö toteaa tiedotteessa, että juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista.

– Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, presidentti Niinistö sanoo.

Tilaisuuden yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana lähetyksenä Yle TV 1:llä.

Illan aikana nähdään suomalaista esittävää taidetta sekä koosteita itsenäisyyspäivän vastaanottojen tunnelmista aiemmilta vuosikymmeniltä.

Presidentinlinnan lisäksi lähetyksessä vieraillaan eri puolilla Suomea ja seurataan miten eri tavoin suomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää. Katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin marraskuun alussa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut