Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten ja nuorten jääkiekkoharrastus taoulla joukkoaltistumisten vuoksi – "Terveys menee harrastamisen edelle"

Nurmijärvellä on ilmennyt runsaan viikon aikana poikkeuksellisen paljon koronaviruksen joukkoaltistumisia.

Ensimmäiset joukkoaltistumiset ilmenivät viime viikon alussa ja ne olivat tapahtuneet Klaukkalan jäähallilla jääkiekkoseura Kurran lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa. Ensimmäisten jäähallilla tapahtuneiden altistumisten jälkeen Keusote on tiedottanut neljästä jatkotartunnasta Nurmijärvellä, ja terveysviranomaiset ovat asettaneet karanteeniin kaikkiaan noin 170 jäähallilla ollutta. Lisäksi Keusote tiedotti tiistaina, että Hyvinkäällä Asemankoulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen, joka juontaa juurensa Klaukkalan jäähallille.

Keusote ei ole vahvistanut onko osa muistakin Nurmijärvellä todetuista joukkoaltistumisista kytköksissä jäähallilla tapahtuneisiin altistumisiin, mutta viitteitä siitä on annettu, että ainakin osa liittyisi näihin.

Kurran puheenjohtaja Kari Lehikoinen kertoo koko seuran olevan todella harmissaan näin laajasta altistumisesta, ja seura on huolissaan lasten ja nuorten sekä heidän vanhempien terveydestä.

Kurran toimintaan altistumiset ovat vaikuttaneet siten, että seuran toiminta on lasten ja nuorten osalta laitettu tauolle aina 11.10 asti.

– Olemme tapahtuneesta surullisia. Terveellinen harrastaminen ja yhteisön hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Olemme seurana pahoillamme, että lapset ja nuoret eivät pääse rakkaan harrastuksen pariin. Näinä aikoina kuitenkin jääkiekon merkitys pienenee ja yhteisön terveys menee harrastamisen edelle, Lehikoinen sanoo.

Lehikoinen kertoo seuran antaneen täyden tukensa Klaukkalan jäähallin sulkemispäätökselle.

Toiveena on kuitenkin, että harrastustoimintaa päästään jatkamaan karanteenien jälkeen.

– Kiinnitämme jatkossa vielä enemmän huomiota terveysviranomaisten ohjeistuksiin käsihygieniasta ja mietimme keinoja vähentää pukukopeissa vietettyä aikaa etenkin pienille junioreille. Toteutamme Keski-Uudenmaan jääkiekkoseurojen yhteispäätöstä kasvomaskin käytöstä sekä minimoimme jäähallin ihmismäärää pelaamalla pelit tyhjille katsomoille. Tuemme myös Klaukkalan jäähallin omia ohjeistuksia turvallisen harrastamisen mahdollistamiseksi (esim. omat sisäänkäynnit eri halleihin). Toivoisimme myös kunnalta Klaukkalan jäähallin desinfiointia, Lehikoinen sanoo.

Hänen mukaansa seura aikoo korostaa myös edelleen perusohjetta, että hallille saavutaan vain terveenä.

– Ajatuksena on myös lisätä turvaohjeiden näkyvyyttä Klaukkalan jäähallilla. Kurra-yhteisön avulla ja uusia ohjeita noudattaen toivomme lasten ja nuorten pystyvän jatkamaan rakasta harrastustaan turvallisesti.