Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalassa Mäntysalon koulussa koronaviruksen joukkoaltistuminen kahdessa eri luokassa – noin 40 karanteeniin

Klaukkalassa Mäntysalon koululla on tapahtunut koronavirusaltistuminen kahdessa eri luokassa, tiedottaa Keusote. Käytännössä toinen tartunta on tapahtunut Haikalan koulun puolella 1.luokan keskuudessa ja toinen tartunta Mäntysalon koululla 5.luokan keskuudessa.

Koronaan sairastuneet kaksi henkilöä ovat olleet tartuttavuusaikana koulussa tiistaina 22.9. Altistumisen vuoksi Keusote on tänään tiistaina asettanut 1. ja 5. luokan oppilaat ja osan henkilökuntaa karanteeniin 29.9.–6.10. Yhteensä karanteeniin on asetettu noin 40 henkilöä.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että tartunta liittyy perheenjäsenten väliseen tartuntaketjuun.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon koulun Wilma-järjestelmän kautta. Lisäksi karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä terveysviranomaisen toimesta henkilökohtaisesti lähipäivinä.

Kyseessä on jo laskentatavasta riippuen neljäs tai viides joukkoaltistuminen nurmijärveläiskoulussa vajaassa viikossa. Laskentatapa riippuu siitä, että pidetäänkö Mäntysalon ja Haikalan kouluyhteisön tapauksia yhtenä vai kahtena erillisenä.

Joukkoaltistumisia on ollut koulujen lisäksi jääkiekko- ja jalkapalloharrastuksissa. Keusote tiedotti viime viikon alussa useista joukkoaltistumisista Klaukkalan jäähallilla ja yhdestä tapauksesta Perttulan Keudassa. Näiden tapausten seurauksena noin 190 henkeä asetettiin karanteeniin.

Lauantaina kerrottiin, että Klaukkalassa Isoniitun koulussa on todettu koronavirustartunta 16.9. yläkoulun oppilaalla ja toistakymmentä 7. luokan oppilasta ja neljä henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin kotikaranteeniin.

Maanantaina joukkoaltistumisia kerrottiin vielä kaksi lisää, kun Lepsämän koulussa todettiin koronavirustartunta 22.9. ja reilut 40 1.-2.luokan oppilasta sekä neljä henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin. Lisäksi NJS:n 2011–2012 -syntyneiden tyttöjen jalkapallotreeneissä 21.9. Klaukkalan tekonurmella ilmeni joukkoaltistus, minkä vuoksi treeneissä mukana olleet lapset ja aikuiset asetettiin karanteeniin.

Yhteensä karanteenissa on siis näiden joukkoaltistumisten seurauksena noin 350 henkeä.

Päivitetty klo 20.35: Tarkennettu uutiseen, että 1.luokan tartunta on tapahtunut Haikalan koulun puolella.