Lukio keskitetään Maaniittuun ja alakoululaiset siirretään muualle? Lautakunnat kommentoivat palveluverkkosuunnitelmaa tänään

Nurmijärven kunnan päättäjien käsittelyyn tänään tulevista esityslistoista käy ilmi, että sivistyspuoli esittää Nurmijärven lukion keskittämistä Kirkonkylään. Sivistysjohtaja esittää sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle, että nämä puoltaisivat lausunnossaan lukion keskittämistä nimenomaan Maaniittuun.

Myös elinvoimalautakunnan esityksessä puolletaan keskittämistä ja huomautetaan, että lukiokoulutuksen keskittäminen Maanittuun olisi taloudellisesti edullisin ratkaisu. Toisaalta samassa esityksessä myös huomautetaan, että tämä voi vaikuttaa Heinojan uuden asuinalueen houkuttelevuuteen ja heikentää Raalantien varressa asuvien palveluita, kun matka alakouluun pitenee.

Nurmijärven tekniselle lautakunnalle ei esitetä yhtä selvästi yhden tai kahden lukiotoimipisteen kannattamista, mutta myös teklan esitykseen on kirjattu, että jos keskitetyn lukion malliin kallistutaan, niin keskitetyn lukion mallissa toiminnot tulisi ensisijaisesti sijoittaa jo nyt opetuskäytössä oleville alueille ja niiden rakennuksiin, aivan kuten Maaniitun mallissa.

Julkisuudessa on ollut esillä, että Kirkonkylän palveluverkkovaihtoehdoista lukion keskittäminen Maaniittuun on lähtenyt yhteisestä keskustelusta koulujen esimiesten kanssa.

– Koulujen johtajat, päiväkotien johtajat ja muut sivistystoimen esimiehet ovat olleet aktiivisesti mukana palveluverkon kehitystyössä, ja monet näistä kehitysajatuksista ovat tulleet esille yhteisissä keskusteluissa, sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut