Kaivoon pyörtynyt saatiin pelastettua Kirkkonummella

Työmies menetti tajuntansa työskennellessään maanalaisessa vanhassa öljynerottelukaivossa Kirkkonummen Upinniemessä aamupäivällä 5. lokakuuta. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta 10.48 Meriturvan työmaalle, Upinniemessä sijaitsee Meriturvan Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskuksen yksikkö.

– Työmiehet putsasivat kaivoa noin neljän metrin syvyydessä, kun toinen heistä menetti toistaiseksi tuntemattomasta syystä tajuntansa. Meriturvan henkilökunta oli mennyt paineilmalaitteilla alas kaivoon ja antanut miehelle niin sanotun pelastusmaskin, josta hän sai happea, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kalle Ristola.

Paikalle saapuivat pian myös ambulanssi, muita pelastuslaitoksen yksiköitä ja lääkärihelikopteri.

– Mies oli jo hyväkuntoisenoloinen, kun häntä lähdettiin viemään sairaalaan. Tajunnan menetyksen syynä on voinut olla esimerkiksi hapenpuute, joku myrkky tai sairaskohtaus. Onni tässä oli se, että onnettomuus sattui juuri Meriturvan työmaalla, heillä on siellä paineilmalaitteet, Ristola jatkaa.

Näin miehelle pystyttiin antamaan apua jo ennen pelastuslaitoksen ehtimistä onnettomuuspaikalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut