Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maalivahti Ira Moilanen masensi PSS:n – "On sitä jonkin verran harjoiteltukin"

Salibandy: SB-Pro jatkoi hyvää puolustuspelaamistaan ja kukisti sunnuntaina kotihallissaan Porvoon Salibandyseuran 8–3. Nurmijärveläisten suurin sankari oli maalivahti Ira Moilanen.

SB-Pro ja PSS on ollut parin viime vuoden ajan naisten salibandyn selkeä kotimainen kärkikaksikko, ja joukkueet ovat pelanneet useita tiukkoja keskinäisiä otteluita. Viime sunnuntaina Nyt SB-Pro antoi Arkadia-hallissa sellaisen näytöksen, ettei paremmuudesta jäänyt pienintäkään epäselvyyttä.

SB-Pron maalivahti Ira Moilanen piti pömpelinsä puhtaana lähes kaksi ja puoli erää. Se on PSS:n tasoista joukkuetta vastaan mainio suoritus. Moilaselta mitään pois ottamatta pitää silti todeta, että koko joukkueen puolustuspelaaminen on ottanut viime kaudesta ison askeleen eteenpäin.

– On sitä jonkin verran harjoiteltukin. Sen pitääkin näkyä pelissä, sanoi Moilanen. Hänen mielestään PSS:n kaatuminen selvin lukemin merkitsee henkisesti paljon.

– Peli oli sitä paitsi koko ajan meidän hallinnassamme.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueesta onnistuivat maalaamaan Anu Raatevaara sekä ensimmäisen liigaosumansa kirjauttanut Jenina Hämäläinen. Toisessa erässä viimeistelivät kapteeni Karoliina Kujala ylivoimalla sekä Meri-Helmi Höynälä.

Pro ei pahemmin hätkähtänyt PSS:n 4–1-kavennuksesta, joka tuli rangaistuksena alakerran hetkellisestä herpaantumisesta ajassa 47.31. Kuusi minuuttia ennen loppua porvoolaiset alkoivat pelata uhkapeliä ja vaihtoivat maalivahtinsa kuudenteen kenttäpelaajaan. Sen myötä viimeisten minuuttien aikana nähtiin peräti kuusi maalia. Pro teki neljä maalia tyhjiin ja PSS ilman maalivahtia kaksi. Pron lisämaaleista vastasivat Laura Hietamäki, Karoliina Kujala, Aada Isometsä ja Elina Kujala.

Energiataso oli hyvä ja onnistumisia tuli paljon.

Päävalmentaja Aki Vilander

Päävalmentaja Aki Vilanderin hymyn leveys ei ollut koronamaskin takaa määriteltävissä, mutta kommentit pelin jälkeen kertoivat omaa kieltään.

– Jos PSS:n tasoista joukkuetta vastaan pystyy olemaan noin paljon pelin päällä, ei ole kovin huonosti mennyt, Vilander sanoi.

– Energiataso oli nyt hyvä ja onnistumisia tuli paljon. Puolustuspeli on mennyt siihen suuntaan, että se antaa mahdollisuuksia voittaa näitä pelejä, ja onnistunut maalivahtipeli antaa vielä paremmat mahdollisuudet puolustaa laadukkaasti, Vilander totesi.

SB-Pron seuraava F-liigan kotiottelu on torstaina 15.10. Tampereen Classicia vastaan. Sitä ennen Pro pelaa tänään keskiviikkona kotonaan Suomen cupin ottelun Ä-Lasti -nimistä joukkuetta vastaan ja kohtaa lauantaina liigapelissä Tampereella Kooveen.