Klaukkalan ohikulkutie: Hämeenlinnanväylälle vaihtuvat nopeusrajoitukset ja uusia opasteita

Muuttuvien liikennemerkkien avulla on mahdollista varoittaa esimerkiksi huonoista olosuhteista. Kuvituskuva. Tapio Hartikainen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Klaukkalan ohikulkutien rakentamisen yhteydessä laajennetaan Hämeenlinnanväylän liikenteenhallintajärjestelmää Klaukkalan eritasoliittymästä Nurmijärven Kirkonkylän eritasoliittymään asti. Rakennussuunnittelu on nyt valmistunut ja työn toteuttajaksi on valittu Normiopaste Oy, Väylävirasto kertoo julkaisemassaan tiedotteessa.

Liikenteenhallinnan laajennusosan pituus Hämeenlinnanväylällä on noin kymmenen kilometriä. Laajennuksen valmistuttua vaihtuvat nopeusrajoitukset jatkuvat Nurmijärven Kirkonkylän eritasoliittymään asti. Lisäksi Hämeenlinnanväylälle tulee kolme uutta tiedotusopastetta ja Klaukkalan ohikulkutielle yksi Metsäkylän liittymän kohdalle. Näillä kerrotaan tienkäyttäjille liikenteen häiriötilanteista ja mahdollisista ruuhkista.

– Älykkäillä järjestelmillä ja vaihtuvilla nopeusrajoituksilla parannetaan liikenteen sujuvuutta, turvallisuutta ja ennakoitavuutta yhdellä Suomen eniten liikennöidyistä valtateistä, sanoo Väyläviraston projekti-insinööri Marja Wuori.

Normiopaste valikoitui urakoitsijaksi laatuarvioinnin ja vertailuhinnan perusteella. Urakkahinta on noin 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittajina toimivat Väylävirasto, ITM Finland Oy ja Nurmijärven kunta.

Rakennustyöt alkavat jalustojen, putkien ja kaivojen asennuksilla. Lisäksi tehdään muun muassa perustuksia ja kaapelitöitä ennen varsinaisten laitteiden asennusta.

Työt aloitetaan vielä loppuvuoden aikana. Koko järjestelmä otetaan käyttöön ensi vuoden joulukuussa. Järjestelmää testataan jo aiemmin saman vuoden syksyllä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut