Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan jäähalli avautuu taas maanantaina – "Olisi tärkeää, että jokainen pyrkisi suojautumaan ja suojaamaan toiset"

Urheilu: Hallissa on voimassa vahva kasvomaskisuositus muissa tiloissa paitsi jäällä.

Klaukkalan jäähalli on avautumassa jälleen ensi maanantaina. Halli suljettiin terveysviranomaisten suosituksesta 28.9., kun jäähallilla oli todettu useita joukkoaltistumisia koronavirukselle.

Vs. liikuntapaikkapäällikkö Kalle Kosken mukaan niin jäävuorot kuin kuntosalivuorot lähtevät kuitenkin taas maanantaina pyörimään normaaliin tapaan.

Turvalliseen harrastamiseen pyritään mm. sillä, että jäähallilla on maanantaista alkaen voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kunta suosittaa vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikilta yläkouluikäisiltä ja tätä vanhemmilta jäähallilla kävijöiltä muissa tilanteissa paitsi jäällä.

– Tämä perustuu terveysviranomaisen suositukseen. Ohjeistamme myös pitämään turvavälit hallissa liikkuessa, välttämään turhaa ajanviettoa ja kerääntymistä hallin aulassa ja käytävillä, desinfioimaan ja pesemään kätensä, sekä yleisesti pysymään poissa jäähallilta, jos tuntee itsellään mitään sairastumisen oireita. Lisäksi mahdollistamme ensi viikosta alkaen käyttäjille kulkemisen halliin myös toisesta sisäänkäynnistä.

– Jo sillä, etteivät vanhemmat odota lapsiaan jäähallin aulassa, vaan ulkona turvavälejä noudattaen, on merkitystä, Koski sanoo.

Kosken mukaan lähtökohta on, että kaikki jäähallilla vierailevat huolehtivat omasta kasvomaskistaan. Mikäli asiakas tulee jäähallille ilman maskia, pyritään häntä ohjeistamaan kasvomaskin käyttöön.

– On kuitenkin ymmärrettävää, ettei kasvomaski välttämättä sovi kaikille. Olisi kuitenkin tärkeää, että jokainen pyrkisi suojautumaan ja suojaamaan toiset parhaansa mukaan.

Nurmijärven kunta on tiedottanut uusista ohjeistuksista jäähallin käyttäjiä seurojen kautta. Lisäksi turvaväliin ja käyttäytymiseen löytyy ohjeistuksia myös hallilta.

– Erikseen meillä ei ole resursseja näitä valvoa, mutta toki henkilökunta ohjeistaa mahdollisuuksien mukaan.

– Loppukädessä näiden noudattaminen on jokaisen omalla vastuulla, kuten tähänkin asti liikuntapaikoilla viimeisen puolen vuoden aikana. Tilanne ei pitäisi olla kenellekään enää uusi ja jokaisen tulisi jo ymmärtää suhtautua näihin ohjeistuksiin vakavasti, Koski muistuttaa.

Koski toivookin, että seurat ja muut jäähallia käyttävät tahot suunnittelevat nyt toimintansa mahdollisimman tarkkaan.

– Jäähalli järjestää olosuhteet liikkumiselle ja tarjoaa mahdollisimman hyvät tilat sen toteuttamiseen, mutta oman toiminnan järjestäminen turvallisesti on jokaisen käyttäjän omalla vastuulla. Seurat, koulut ja päiväkodit arvioivat itse millaista toimintaa he voivat jäähallin tiloissa turvallisesti järjestää, kuinka monta harrastajaa tuoda kerrallaan ja millaisia ohjeita annetaan esimerkiksi vierasjoukkueille ottelutapahtumiin liittyen. Teemme tietysti yhteistyötä, jotta saataisiin paras mahdollinen lopputulos.