Nurmijärvellä kaksi uutta koronatartuntaa – määrä aiempaa maltillisempi

Kuvituskuva Päivi Kallo
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärvellä on todettu sunnuntaihin 11. lokakuuta mennessä 119 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä nousi viime viikonlopun aikana kahdella.

Kaikkiaan Nurmijärvellä todettiin viime viikon (viikko 41) aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Koko Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueella on todettu sunnuntaihin mennessä 542 koronavirustartuntaa. Tartunnoista Järvenpäässä on todettu 172, Hyvinkäällä 110, Tuusulassa 96, Mäntsälässä 34 ja Pornaisissa 11.

Kokonaisuudessaan Keusoten alueen koronavirustartuntojen määrä nousi viikolla 41 huomattavasti maltillisemmin kuin vielä viikkoa aiemmin.

Näin myös Nurmijärvellä, jossa viikolla 40 todettiin peräti 24 uutta tartuntaa ja viime viikolla siis vain kuusi.

Keusoten julkaiseman tiedotteen mukaan yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsen, työpaikat, ravintolat ja ystävät. Kuitenkin viime viikolla lähes puolet, noin 45 prosenttia, tartunnan lähteistä jäi Keusoten mukaan tuntemattomaksi.

Keusote muistuttaa tiedotteessaan myös, että suositukset kouluille, oppilaitoksiin ja harrastustoimintaan ovat tarkentuneet.

Keusote suosittelee, että suuria harrastetapahtumia ei järjestetä, vaan osallistujien määrää rajoitettaisiin joukkueurheilussa alle 50 henkilöön ja muussa harrastetoiminnassa 20 henkilöön.

Yksityinen tapahtumajärjestäjä voi edellyttää tapahtumaan osallistuvilta kasvomaskin käyttöä tiedottamalla siitä etukäteen. Yleisön ja lasten vanhempien osallistumista tapahtumiin voi myös rajoittaa.

Perustason maskisuositus on voimassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti. Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa sekä kaikissa Keusoten asiakastiloissa ja hoitokontakteissa. Suositus käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa on voimassa vuoden loppuun saakka.

Keusotesta muistutetaan myös, että korona voi esiintyä hyvin lieväoireisena. Vaikka oireet olisivat lievät, on tärkeää, että koronatestissä käydään nopeasti oireiden alkaessa.

Oirekuvan perusteella ei voida tietää, onko flunssa koronaa vai ei. Jos testiin meno viivästyy, ehtivät tartuntaketjut edetä ja karanteeniin asettaminen ei enää auta toivotulla tavalla.

– Yhteistyö harrasteseurojen kanssa on ollut sydäntä lämmittävää. Asiaan on suhtauduttu suurella vakavuudella. Meillä on yhteinen tavoite vähentää koronatartuntoja, iloitsee kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut