Vesa Haajalle Nurmijärven kulttuuripalkinto on uran ensimmäinen virallinen tunnustus – isojen lavojen muusikko tykkää esiintyä myös kotikylälle

Musiikki: Vesa Haaja palkittiin kunnan kulttuuripalkinnolla.

Klaukkalalainen laulaja, muusikko ja lauluntekijä Vesa Haaja kertoo yllättyneensä iloisesti kuultuaan kunnan myöntämästä kulttuuripalkinnosta. 3000 euron arvoinen Konstiniekka-palkinto annettiin Haajalle lauantaina Seitsemän veljeksen juhlavuoden valtakunnallisen päätapahtuman yhteydessä järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Monikossa.

– En ollut uskoa korviani, kun kuulin tästä. Olen tehnyt 36 vuoden uran kevyen musiikin parissa, ja tämä on ensimmäinen virallinen tunnukseni.

– Suurin tunnustus on tietysti se, kun ihmiset tulevat keikoille, mutta tämä oli iloinen yllätys, Haaja sanoo.

Haaja tunnetaan paitsi laulajana ja kitaristina, mutta myös säveltäjänä, sanoittajana ja sovittajana, joka on tehnyt musiikkia usealle eri kokoonpanoille.

Useissa bändeissä vaikuttaneella ammattimuusikolla on tällä hetkellä keskeinen rooli muun muassa Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja jatsahtavasta rockabillypopista ideoita ammentavassa Pääesiintyjät-yhtyeessä, jonka uusi albumi ilmestyi tänä vuonna. Hänet tunnetaan myös urastaan legendaarisen Agents-yhtyeen solistina.

Nurmijärven hyvinvointilautakunta kiitti palkitsemisperusteissaan Haajaa siitä, että ulkomailla ja isoilla areenoilla esiintynyt artisti ei ole väheksynyt pieniäkään lavoja.

Hän on rikastuttanut Nurmijärven kulttuurielämää muun muassa esiintymässä Klaukkalan kirjaston joulukalenterissa ja Taiteiden yössä.

– Mahdollisuuksien mukaan lähden mieluusti mukaan tällaisiin tapahtumiin. Olen itse asiassa esiintynyt aika harvoin Nurmijärvellä ns. oikealla keikalla, joten on kiva päästä esiintymään kotikylälle.

– Esimerkiksi kirjastossa on ihan oma tunnelmansa, kun ihmiset istuvat ihan lähellä ja heidän kanssaan voi rupatella mukavia ja kertoa samalla omia tarinoita musiikista tai keikkamuistoista, Haaja kuvaa.

Samalla Haaja myöntää, että tällä hetkellä keikkakalenteri on aika tyhjä. Korona vei esiintymistyöt keväällä lähes kokonaan ja levynjulkaisukiertue peruuntui, eikä tilanne ole vieläkään normalisoitunut.

– Tämä on ollut haastava tilanne koko alalla. Itse olen onneksi tehnyt koko musiikkiurani ajan esiintyvän artistin töiden ohella myös ns. oikeaa työtä taustamusiikkia ja äänimainontaa tekevässä yrityksessä.

– Lisäksi olen nyt tuottanut Tikkurilaan ravintola Shamrockiin kaksi kertaa kuussa alkuillan klubeja, joissa on esiintyjiä Anssi Kelasta Kauko Röykään ja Erja Lyytiseen. Se on koettu tärkeäksi, kun kaikki toimijat taistelevat isojen haasteiden edessä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut