Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Uutisten printtilehti tavoittaa nyt 21 000 lukijaa

Nurmijärven Uutisten paperilehti tavoittaa nyt 21 000 lukijaa. Lukijoita on printillä tuhat viime vuotta vähemmän.Tiedot käyvät ilmi tiistaina julkaistusta Kansallisesta Mediatutkimuksesta.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on mediatalojen yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

KMT 2020 -tutkimuksen näytemäärä on 46 402 vastaajaa ja tutkimuksen kohderyhmä on nyt 15 vuotta täyttänyt suomen- ja ruotsinkielinen väestö.

KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan jatkossa vain kerran vuodessa aiempien kahden raportin sijaan.

Aiemmista vuosista poiketen nyt julkistettiin ainoastaan painetun lehden ja näköislehtien lukijamäärät.

Painettujen lehtien lukijamäärissä on aiempien vuosien tapaan lievää laskua. Suurimpien suomalaisten päivälehtien keskimääräinen lasku on 2,8 prosenttia. Näköislehden lukeminen paikkaa merkittävästi, mutta ei aivan täysimääräisesti paperilehden lukemisen vähenemistä.

Verkkolukijoiden määrä ja samalla lehtien niin sanottu kokonaistavoittavuus julkistetaan vasta kun uudella mittaustavalla on saatu kerättyä riittävä määrä tietoa.