Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläinlääkärillä käynnit kallistuneet hurjasti – Suomessa vakuutetaan silti paljon vähemmän koiria kuin Ruotsissa

Koirista on Suomessa vakuutettu noin 30 prosenttia, kun Ruotsissa määrä on monin verroin suurempi.

Muun muassa korkeiden hoitokustannusten takia koiravakuutusten kattavuus on Ruotsissa ollut jo pitkään Euroopan korkein. Noin 90 prosenttia kaikista koirista on vakuutettu.

Suomessakin koiria vakuutetaan yhä enemmän. Vuodesta 2005 eläinlääkäripalveluiden kustannukset kuluttajille ovat nousseet noin 40 prosenttia, kun kuluttajahintojen yleinen nousu samaan aikaan on ollut 23 prosenttia.

Asiasta tiedottaa FirstVet -eläinklinikka, joka tarjoaa eläinlääkärien konsultaatioita mobiili- ja selainsovelluksen kautta.

Ruotsissa eläinlääkäripalveluiden hinnat ovat jo pitkään olleet niin korkealla, että kaikilla ei ole varaa lemmikin klinikkahoitoon. Tiedotteensa mukaan FirstVet pyrkii yhdessä vakuutusyhtiöiden kanssa hillitsemään kustannusten nousua.

Kustannusten nousun syiksi Ruotsissa on nähty muun muassa eläinten terveydenhoitopalveluiden ketjuuntuminen, alan keskittyminen ja diagnostiikan kehittyminen.

– Klinikoiden jatkuvasti laajentuva toimenpiteiden tarjonta nostaa kustannuksia ja luo mielikuvaa hoidon standardeista. Eläinten hoitoon ei ole olemassa virallisia käypä hoito -suosituksia, joten tutkimus- ja hoitokäytännöt ovat vaihtelevia, kertoo FirstVetin vastaava eläinlääkäri ja maajohtaja Maiju Tamminen tiedotteessa.

Ruotsalaislähtöinen FirstVet toimii Suomen, Norjan ja Tanskan lisäksi Saksan, Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen markkinoilla.

Kallistuminen on havaittu myös vakuutusyhtiö Ifissä.

– Eläinvakuutusten korvausmeno on Ruotsin lisäksi noussut Suomessakin jo useamman vuoden ajan merkittävästi. Koiria otetaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin, mikä näkyy myös vakuutusten määrän kasvussa, Ifin eläinvakuutusten tuotepäällikkö, eläinlääkäri Heidi Elomaa kertoo tiedotteessa.

Elomaan mukaan eläinlääkärikustannuksiin on nyt hyvä aika kiinnittää huomiota ja miettiä keinoja niiden kasvun hillitsemiseksi.

– Ennen kuin olemme Ruotsin tilanteessa.

Elomaa katsoo, että etäeläinlääkäri voi auttaa etenkin epävarmoja ensimmäisen lemmikin omistajia, jotka miettivät, miten toimia erilaisissa tilanteissa ja milloin lemmikki pitää viedä klinikalle.