Klaukkalan kirjasto uudistuu – tiloihin tulee uusi tapahtuma-alue

Uuden esitysalueen viittellinen havainnekuva. ArkkitehditLSV/ Tobias Tommila

Klaukkalan kirjastossa tehdään loka–marraskuun vaihteessa kirjastosalin tilauudistus.

Asiakaspalvelupiste vaihtaa paikkaa sisäänkäynnin viereen, ja nykyisen asiakaspalvelupisteen paikalle tulee uusi tapahtuma-alue.

– Yleisötapahtumat ovat tärkeä osa kirjastomme palveluja. Klaukkalan kirjastossa järjestetään useita yleisötilaisuuksia kuukaudessa, ja tapahtumat ovat olleet todella suosittuja, kirjastopäällikkö Katri Rahkola kertoo.

Rahkolan mukaan uusi tapahtuma-alue antaa entistä paremmat tilat yleisötilaisuuksien järjestämiselle.

Hän kertoo, että nykyisen kirjastolain mukaan kirjastojen keskeisenä tehtävänä on tiedonvälityksen ohella tarjota tiloja kansalaistoimintaan sekä edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua. Tämä oli innoittajana myös Klaukkalan kirjaston uudistukselle.

Tilauudistus on ollut suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan. Suunnittelutyöhön ja tekniikkaan myönnettiin Aluehallintoviraston hankeavustusta vuonna 2018, ja myös kuntalaiset pääsivät osallistumaan suunnitteluun, kun tilauudistuksesta pidettiin asiakaskysely vuoden 2019 alussa. Asiakaskyselyn perusteella kirjastoon toivottiin mm. tarkoituksenmukaista tilaa yleisötapahtumille, lisää hiljaisia lukupaikkoja sekä modernimpaa ilmettä.

Rauhallista lukutilaa saamme lisää tilauudistuksen toisessa vaiheessa.

– Rauhallista lukutilaa saamme lisää tilauudistuksen toisessa vaiheessa, joka toivottavasti toteutuu ensi vuoden puolella. Silloin kirjastosaliin saadaan kaivattua lisätilaa samasta kiinteistöstä entisen Yhteispalvelun tiloista.

Kun tapahtuma-alueesta tulee helposti muunneltava tila ja vanha massiivinen asiakaspalvelutiski vaihdetaan helpommin säädettäviin työpöytiin, myös työntekijöiden työskentelyolosuhteet ja ergonomia paranevat.

– Olemme kutsuneet tapahtuma-aluetta lempeästi työnimellä Klakestage. Kirjaston henkilökunta odottaa uudistusta innolla, tosi hienoa, että tämä on nyt viimein toteutumassa!

Tilauudistuksen vuoksi Klaukkalan kirjasto on suljettu kahden viikon ajan 24.10.–8.11. Sulkuaikana ei voi lainata eikä palauttaa aineistoa. Päivän sanomalehdet ovat luettavissa ma, ke ja pe klo 9–16 sekä ti ja to klo 9–18 entisen Yhteispalvelun tiloissa, ja yksi yleisökone on käytettävissä. Viikolla 45 muut Nurmijärven kirjaston toimipisteet palvelevat normaalisti, samoin kirjastoauto, jolla on Klaukkalassa pysäkkejä keskiviikko- ja torstai-iltoina sekä aamuisin kouluilla ja päiväkodeilla. Tarkemmat aukioloajat ja pysäkkiaikataulut löytyvät kirjaston nettisivuilta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut