Syksy Soi! kahden konsertin voimin – luvassa Beethovenia ja mindfulnessia

Satu Savioja.

Paikallisista ja lähiseudun muusikoista ja musiikkialan ammattilaisista koostuva Nurmijärven musikantit ry järjestää loka–marraskuussa Syksy Soi! -konsertteja jo kahdeksatta kertaa.

– Tänä vuonna ohjelmistossa kuullaan sunnuntaina 25.10. Beethovenin musiikkia säveltäjän 250. juhlavuoden kunniaksi. Beethovenin musiikki on kestänyt aikaa jo yli 200 vuotta ja on edelleen ajankohtaista, Emma Huikari Nurmijärven musikanteista kertoo.

– Beethoven on sanonut, ettei ole mitään sääntöä, jota ei voisi kauneuden vuoksi rikkoa. Konsertin ohjelma on koostettu Beethovenin eri aikakausien kamarimusiikkiteoksista, ja teoksissa on kuultavissa monipuolinen tunnemaailma, kertoo konsertin ohjelman suunnitellut ja konsertissa esiintyvä pianisti Mart Ernesaks.

– Mindfulness soi! -konsertissa 1.11. puolestaan yhdistyy musiikki ja tämä hetki sellaisena kuin se on, kertoo Huikari.

Konsertin on suunnitellut ja sen tulee ohjaamaan Helsingin kaupunginorkesterin toisena konserttimestarina toimiva Satu Savioja, joka on työn ohessa kouluttautunut mindfulness-ohjaajaksi.

–Konserttikokonaisuus, jossa musiikki, luontoäänet, luontokuvat ja ystävällinen ohjaaminen kohti läsnäoloa kohtaavat, on kokonaisvaltainen elämys, jatkaa Huikari.

Kulttuuri on merkittävä osa hyvinvointia ja haluamme tänäkin vuonna tarjota yleisöllemme mahdollisuuksia kuulla elävää musiikkia.

Emma Huikari

– Mindfulness tarkoittaa suomeksi hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tutkimuksissa sen on havaittu tukevan ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mindfulnessissa keskitytään kokemaan ympärillä juuri sillä hetkellä tapahtuvaa uteliaalla ja ystävällisellä asenteella. Se on harjoittelua, jota voi tehdä missä ja milloin vaan, kertoo konserttikokonaisuuden suunnitellut Satu Savioja.

– Kulttuuri on merkittävä osa hyvinvointia ja haluamme tänäkin vuonna tarjota yleisöllemme mahdollisuuksia kuulla elävää musiikkia, kertoo Huikari.

Järjestelyissä on kiinnitetty tänä vuonna erityisesti huomiota etäisyyksiin.

–Myymme lippuja vain sen verran, että salissa on hyvin tilaa pitää etäisyyttä kanssakuulijoihin. Luonnollisesti toivomme yleisön käyttävän maskeja suositusten mukaisesti ja noudattavan kaikissa tilanteissa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, sairaana tai karanteenissa ei tietenkään saa tulla konserttiin, summaa Huikari.

Syksy Soi!

Konsertit 25.10. ja 1.11.

Sunnuntaina 25.10. klo 16 Beethoven Monikossa: Syksy Soi! -muusikot ja sunnuntaina 1.11. klo 16 Mindfulness soi!: Syksy Soi! muusikot & mindfulness-ohjaaja Satu Savioja.

Liput www.lippu.fi/syksysoi ja Monikon lipunmyynnistä. Lisätietoa konserteista www.syksysoi.fi ja facebook.com/syksysoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut