Valkjärven kyläyhdistys tarttui toimeen – kunnosti Valkjärventien bussikatokset

Kynnysmäen bussipysäkki ilahduttaa nyt silmää ja suojaa aiempaa paremmin tuulelta ja tuiskulta. Markku Pesonen

Valkjärventietä ajavat voivat nyt hämmästellä ja ihastella tienvarren neljää bussikatosta, jotka saivat lokakuun alussa uuden maalipinnan. Katosten ehostamisen takana on Valkjärven kyläyhdistys ry.

– Pysäkit olivat vuosien saatossa menettäneet ulkonäköään, joten tiedustelimme elyltä, millaisia suunnitelmia sillä on pysäkkiemme osalta. Vastaukseksi saimme, ettei suunnitelmissa ole mitään, sillä kunnossapitoalue on suuri ja sadoista pysäkkikatoksista saadaan vuosittain uusittua vain viisi kappaletta, kertoo Valkjärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Pesonen.

– Kun kävi ilmi, etteivät pysäkit äkkiä kohentuisi, kysyimme voisimmeko maalata ne itse. Kyläyhdistyksessä oli ollut tällaiseen innokkuutta, Pesonen jatkaa.

Ely-keskus antoi luvan sillä ehdolla, että katokset maalataan entiseen tapaan punamullan värisiksi. Kyläyhdistys toteutti maalauksen lokakuun alussa. Sitä ennen joidenkin pysäkkien irronneet seinät piti kiinnittää takaisin paikoilleen ja katoksen levyihin tulleet reiät korjata.

Koko hankkeeseen kului Pesosen mukaan noin viikko. Katoksia korjaamassa oli puolentusinaa kyläyhdistyksen jäsentä. Maalia kyläyhdistys sai lahjoituksena, eikä hanke tullut maksamaan kuin joitakin kymmeniä euroja.

– Kyläyhdistys toivoo, että bussipysäkit tarjoavat jatkossa hyvän suojan pienille koululaisille ja muille matkustajille sekä tuovat kaikille Valkjärventietä kulkeville hyvää mieltä kaunista kylätietä kulkiessa, Pesonen sanoo.

Kunnostetut pysäkit juhlistavat myös valkjärveläisille tärkeää asiaa. Tuhopoltossa lokakuun 2019 lopussa korjauskelvottomaksi vaurioituneen koulun vanhemman osan korvaavaa uutta koulurakennusta pystytetään parhaillaan, ja Valkjärven lasten on määrä päästä takaisin oman kylän koululle vuoden 2021 alussa.

– On tärkeä asia, että koulu on rakentumassa tuhopolton jälkeen, ja pääsemme palaamaan niiltä osin normaaliin päiväjärjestykseen. On kiva, että koululaiset saavat odottaa bussia siistimmässä ympäristössä, Pesonen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut