Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monikko saa viruksia tuhoavan pinnoitteen viikonloppuna – tulossa myöhemmin myös jäähalliin

Nurmijärven kulttuuritapahtumien kehto, Monitoimitalo Monikko, saa tämän viikon sunnuntaina uuden valokatalyysipinnoitteen, joka tuhoaa mikrobeja ja viruksia kosketuspinnoilta.

Pinnoite tulee talossa kaikkiin kunnan nuorisopalveluiden hallinnoimiin tiloihin, eli talon aulaan, Monikkosaliin, nuorisotiloihin ja yleisövessoihin.

Pinnoitteen tekee Nanoksi Finland Oy. Sama yritys käsitteli viime keväänä mm. Nurmijärven Kotien hallinoiman senioritalo Toimelan tilat.

Nanoksi Finland tekee käsittelyn myöhemmin myös Klaukkalan jäähalliin.

Monikon palvelupäällikkö Siv Janssonin mukaan Monikossa päädyttiin pinnoitteen tilaamiseen, jotta yleisöllä olisi entistä turvallisempaa tulla tiloihin.

Vaikka osa Monikon syksyn tapahtumista on peruttu ja osa siirretty myöhempään ajankohtaan, niin Janssonin mukaan tapahtumia pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan.

Teemme kaikkemme, jotta tänne olisi turvallista tulla.

– Teemme kaikkemme, jotta tänne olisi turvallista tulla. Tilasimme mm. juuri uuden käsidesiautomaatin aulaan, yleisömäärät on rajattu puoleen ja penkit on merkitty siten, että turvavälit säilyvät. Suositamme myös maskin käyttöä, ja sitä ilahduttavan paljon noudatetaankin.

– Toki kävijöitä on vähemmän ja huomaa, että yleisö on varovaista, mutta senkin takia halusimme pinnoitteen, että käynti olisi entistä turvallisempaa.

Nanoksia edustava Jukka Laks kertoi toukokuussa NU:lle katalyysipinnoitteen tehon perustuvan titaanioksidiin. Hänen mukaansa kyse on myrkyttömästä tuotteesta, joka on vaaraton ihmisille ja ympäristölle. Pinnoite ei muuta pinnan tuntumaa tai ulkonäköä, ja se sopii lähes kaikille pinnoille.

Nanoksin tiedotteen mukaan tuotteen kysyntä on lisääntynyt koronapandemian myötä.

– Olemme tänä vuonna käsitelleet jo satoja suurten yleisöjen kohteita, mm. museoita ja huvipuistoja. Myös yritysten pääkonttorit ovat heränneet takaamaan työntekijöidensä ja asiakkaidensa terveys pandemian aikana.