Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Valitettavasti koko rakennus menetettiin" – liki 120-vuotias puukoulu paloi Helsingissä

Vuosaaren vanhimpiin rakennuksiin kuuluva vanha puukoulu tuhoutui tulipalossa varhain aamuyöllä 16. lokakuuta. Rantakiventiellä sijaitseva koulu on rakennettu 1900-luvun alussa, tiettävästi vuonna 1901, ja se on ollut jo pitkään tyhjillään ja myös kärsinyt ilkivallasta. Rakennus suojeltiin vuonna 1975. Samaisessa rakennuksessa oli tulipalo myös syyskuussa 2019, palo saatiin tuolloin sammumaan.

– Ohikulkija oli havainnut yöllä loimotusta koulun suunnalta ja soitti hätänumeroon. Kun pelastuslaitos ehti paikalle paloivat rakennuksen sisätilat jo täysin, kertoo päivystävä palomestari Timo Ustinov.

Pelastuslaitos aloitti talon sammuttamisen välittömästi, mutta tuli pääsi leviämään ullakolle.

– Valitettavasti koko rakennus menetettiin palossa. Varsinaiset sammutustyöt loppuivat noin kello 5 aikaan, jonka jälkeen käynnistyivät jälkisammutustyöt ja raivaus. Poliisi tutkii palon syttymissyytä, Ustinov jatkaa.

Vartiokylänlahden tuntumassa sijainneessa rakennuksessa toimi aikanaan Nordsjö-Botby folkskola. Nyt palanut koulurakennus on samalla paikalla toinen koulurakennus, sillä alkuperäinen, jo vuonna 1891 rakennettu koulurakennus paloi 1900-luvun alussa.

Lähde: www.vuosaari.fi