Voidaanko Isosuon luontopolku toteuttaa sittenkin suunniteltua aiemmin? Kunta selvittää nyt rahoitusta

Isosuo houkuttelee kävijöitä, vaikka alueella ei virallista luontopolkua olekaan. Arkistokuva NurLan retkeltä. Esko Artell

Riikka Laine

Nurmijärven kunta selvittää nyt Isosuon luontopolun rakentamisen mahdollista aikaistamista. Hankkeesta on jo suunnitelmat valmiina, mutta tekninen lautakunta päätti kesäkuussa siirtää luontopolun toteutukseen varatut määrärahat vuodelta 2021 vuodelle 2022. Kun ely-keskus julkaisi syyskuussa kunnille suunnatun erityisavustushaun lähivirkistysalueiden kunnostukseen ja kehittämiseen, ovat monet klaukkalaiset kyselleet, olisiko Isosuon luontopolkua mahdollista toteuttaa tämän avulla.

Liikuntapäällikkö Joose Kemppainen muistuttaa, että elyn erityisavustus vaatii kunnalta 50 prosentin omarahoitusosuuden.

– Tästä on nyt selvitystyö käynnissä, mitkä ovat kunnan mahdollisuudet omarahoituksen suhteen. Asia selviää viimeistään marraskuussa, kun haku päättyy kuun lopussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut