Nurmijärven uusi liikuntapäällikkö Joose Kemppainen ihastui oitis kunnan hyviin liikuntamahdollisuuksiin – koronaohjeistukset värittävät uutta arkea 

Henkilö: Koronakiireet pitävät huolen, että Nurmijärven kunnan uusi liikuntapäällikkö Joose Kemppainen on heti päässyt kiinni arkiseen aherrukseen.

Kun Nurmijärven kunnan uusi liikuntapäällikkö Joose Kemppainen ajeli kotikunnastaan Lohjalta ensimmäisiä kertoja uudelle työpaikalleen, ajatteli hän heti, että onpa Nurmijärvellä hienoja liikuntapuitteita näkyvällä paikalla. Ensimmäisenä pistivät silmään Rajamäen urheilualue ja Krannilan liikunta-alue tekojäineen ja myöhemmin hän kertoo ihastelleensa mm. Klaukkalan kuntoportaita.

Muutaman viikon ajan uuteen pestiinsä tutustuneen liikuntapäällikön mukaan Nurmijärvellä on tehty liikuntapuolella hyvää työtä, joten hän lähtee innolla jatkamaan hommia eläkkeelle siirtyneen Antero Lempiön saappaissa.

– On tuntunut mukavalta olla täällä ja tutustua niin ihmisiin kuin paikkoihin. Meillä on kokenut tiimi, josta on varmasti apua. Ehkä tässä ei ole vielä päässyt suunnittelemaan kauheasti tulevaisuutta, kun viikoittain pitää mm. tarkastella, miten toimintaa voidaan pyörittää ja millaisia ohjeistuksia pitää seuroille tai muille tilojen käyttäjille antaa. Mutta on ainakin päässyt arkeen kiinni, Kemppainen kertoo.

Koronaepidemian keskellä uuden pestin aloittanut liikuntapäällikkö toivoo, että toimintaa pystytään jatkamaan mahdollisimman pitkään mahdollisimman normaalisti. Mahdollisia uusia rajoituksia silmällä pitäen liikuntapalveluissa on kuitenkin samalla suunniteltu jo parvekejumppia ja muita korvaavia toimintoja, jos toimintaa joudutaan muokkaamaan.

– Hieno on ollut myös huomata, miten aktiivisia seurat ovat miettimään, miten toimintaa voidaan pitää yllä.

– Esimerkiksi ikäihmisille olisi kuitenkin todella tärkeää päästä liikkumaan, sillä jo keväällä puolessa vuodessa monen kunnossa tapahtui merkittävää heikkenemistä, Kemppainen sanoo.

Kemppainen on itse koulutukseltaan liikunnanopettaja ja liikuntatieteiden maisteri, ja hän on ehtinyt työskennellä mm. kaupungin liikunnanohjaajana, Pesäpalloliiton seurakehittäjänä ja Kisakallion urheiluopiston avainasiakasvastaavana. Lisäksi hänellä on kokemusta valmennuskeskus- ja testiasemapäällikön tehtävästä.

– Seurayhteistyö on itselle tuttua, ja ymmärrän seurakentän vaatimukset ja toisaalta myös kunnan puolen.

– Saan myös katsoa Nurmijärven tilannetta ulkoapäin ja samalla ehkä raikkaammin silmin. Olen itse syntyperäinen kuopiolainen, ja vaikka vaimoni on viettänyt lapsuutensa Rajamäellä, niin Nurmijärvi on itselle uusi tuttavuus.

Ainakin näin alkuun Kemppaisesta tuntuu, ettei kunnan liikuntakentältä ole löytynyt suuria epäkohtia kehitettäväksi, sillä Nurmijärvellä on hänen nähdäkseen hyvät liikuntapuitteet ja monipuolista toimintaa.

– Vaikka toisaalta nyt on joutunut keskittymään niin nykyhetkeen, että ehkä tulevaisuudessa kuva selkiytyy, kun ehtii suunnittelemaan tulevaa ja toimijat tulevat tutummiksi. Uskon kuitenkin, että palveluverkkosuunnitelma tuo suuntaviivoja myös liikuntapuolen kehitykseen ja näyttää linjoja, miten Nurmijärven liikuntapuoli lähtee kehittymään. Liikuntapaikkojen tulee kuitenkin olla siellä missä käyttäjätkin, sillä käyttöä vartenhan näitä suunnitellaan. Ja vaikka aina toivotaan uutta, niin myös olemassa olevaa pitää osata arvostaa. Koen, että on tärkeää pitää olemassa olevista liikuntapaikoista huolta, eikä päästää niitä rapistumaan.

– Ja kuntalaisia on tärkeää kuulla, sillä kuntalaisten asiallahan tässä ollaan, ja jos heidän mietteitään ei tiedä, niin vaikea tavoitetta on toteuttaa, Kemppainen sanoo.

Laajaan lajitarjontaan entisellä Superpesis-pelaajalla on yksi lisätoive tai -haave.

– Mieluustihan sitä näkisi Nurmijärvellä myös aktiivista pesäpallotoimintaa, kun olosuhteetkin olisivat Krannilan kentällä kunnossa, Kemppainen hymyilee.

Joose Kemppainen

Aloitti työt Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkönä elokuussa.

Koulutukseltaan liikunnanopettaja ja liikuntatieteidenmaisteri.

Työskennellyt mm. Pesäpalloliitossa, Esportilla ja Kisakallion urheiluopistossa.

Pelannut useamman vuoden miesten Superpesistä ja kuvaa itseään nykyisin kuntoliikkujaksi.

Syntyperäinen kuopiolainen, asuu Lohjalla.

Perheeseen kuuluu vaimo sekä 4-vuotias tytär. Perheenlisäystä odotellaan loppuvuodesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut