Hammashoitoa nyt tarjolla etänä – Keusote aloitti ensimmäiset kokeilunsa

Keusote on aloittanut viime viikolla tarjoamaan ensimmäisiä etähammashoitoaikoja. Videovastaanottoja kokeillaan ensimmäisenä Tuusulan alueella ja asiakasryhmä, josta kokeilu aloitetaan, ovat ensimmäistä lastaan odottavat perheet.

Tavoitteena on tarjota suun terveydenhuollon videovastaanottoja kaikille ensimmäistä lastaan odottaville perheille jo tämän vuoden aikana koko Keusoten alueella.

Kuntayhtymän tiedotteessa videon käyttöä perusteellaan sillä, että Keusote haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden käydä vastaanotolla etänä videoyhteydellä erityisesti nyt koronapandemian aikana. Toinen peruste on se, että ensimmäistä lastaan odottavien perheiden hammashoidon käynnit keskittyvät pääasiassa keskusteluun odottavien vanhempien ja tulevan vauvan suun terveydestä sekä neuvontaan.

– Mikäli videovastaanotolla nousee esiin tarve varata aika vastaanotolle hammashoitolaan, voidaan se tehdä samalla. Asiakkailla on edelleen mahdollisuus tulla neuvontakäynnille paikan päälle hammashoitolaan, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan videovastaanottoja on tarjottu jo terveydenhuollon avopalveluiden ja sosiaalipalveluiden asiakkaille ja kokemukset ovat olleet hyviä.

– Tarkoituksenamme on kehittää videovastaanottotoimintaa ja tarjota sitä vaihtoehdoksi asiakkaille myös muilla sopivilla hammashoidon käynneillä. Hampaan paikkaus ei edelleenkään onnistu videoyhteydellä, mutta osa hammashoidon käynneistä on neuvontaan ja ohjaukseen keskittyviä – niillä käynneillä etäkäynti on mahdollinen. Ensimmäistä lasta odottavien perheiden lisäksi myös 1,5-vuotiaiden lasten suun terveyteen liittyviä käyntejä voidaan jatkossa tarjota asiakkaille videoyhteydellä vaihtoehdoksi perinteiselle hammashoitolakäynnille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut