Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Prolle ensimmäinen kotitahra kolmen voitokkaan kotipelin jälkeen – FBC Loistolle voitto lukemin 3–4

SB-Pro pelasi liigakauden alkuun kolme voitokasta kotipeliä putkeen. Mutta sunnuntaina pelatussa neljännessä FBC Loisto oli parempi lukemin 3–4. Nuori mutta taitava turkulaisryhmä oli lauantaina voittanut Kooveen Tampereella, ja SB-Pron päävalmentajalla Aki Vilanderilla oli tyttöjen maajoukkuevalmentajapestinsä myötä tarkkaan tiedossa kymmenkunnan loistolaisen hyvät ja huonot puolet. Mutta sekään ei auttanut.

– Vastustajan vaarallisuus oli helppo myydä pelaajillemme. Ei se mikään yllätys ollut, kommentoi Pron päävalmentaja Aki Vilander.

– Homma olikin hyvin rukkasessa siihen asti, kunnes Loisto sai ylivoimalla 2–1-kavennuksen. Sen jälkeen peli meni päästä päähän juoksemiseksi. Se ei ole Loiston tyyppistä joukkuetta vastaan meille eduksi. Lopussa saimme painetta vastustajan päätyyn ja paikkojakin luotua. Mutta päättäväisyys puuttui viimeistelystä. Ei tämä silti missään nimessä mikään ”ohi-peli” meiltä ollut.

Hanna-Mari Uimonen vei SB-Pron sunnuntaina avauserässä 1–0-johtoon, jonka Aino Tuokkola toisen erän alkupuolella tuplasi. Hieman ennen pelin puoliväliä Tuokkola otti kaksiminuuttisen, josta seurasi Vilanderin manaama kavennus. Viimeiselle 20-minuuttiselle lähdettiin 2–2-numeroissa. Sen ensimmäisellä minuutilla Loisto meni ensimmäistä kertaa johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin tilanne oli 2–4. Jenina Hämäläinen toi vielä kotijoukkueelle toivoa kavennuksellaan, mutta tasoitus jäi haaveeksi.

Puolustaja Ina Leminen on ollut lievän jalkavamman vuoksi jo kolmesta pelistä sivussa. Muun muassa sen vuoksi Elina Kujala oli jo viime torstain kotipeliin Classicia vastaan siirretty keskushyökkääjän paikalta alakertaa vahvistamaan. Jaana Lirkki on nyt pelannut ykkösketjun sentterinä ja Hanna-Mari Uimonen nostettu puolustuksesta Lirkin tilalle vasempaan laitaan. Uimonen tekikin Pron ensimmäisen ja viimeisen maalin, kun Classic kaatui 8–3. Sunnuntainakin Uimonen siis avasi nurmijärveläisten maalitilin, mutta se maali jäi siinä pelissä hänen ainoakseen.

– On kiva pelata hyökkääjänä, ja kiva, että on tullut onnistumisiakin, Uimonen totesi.

Vastustajan vaarallisuus oli helppo myydä pelaajillemme. Ei se mikään yllätys ollut.

Pron päävalmentaja Aki Vilander

– Mutta malttia pallon kanssa pitäisi löytyä lisää, niin tulisi vielä lisää tehoja.

Lauantaina SB-Prolla on mahdollisuus maksaa Turussa Loistolle potut pottuina. Pron seuraava kotipeli on 31.10. Silloin Klaukkalaan saapuu oululainen SSRA, joka on nyt hieman yllättäen sarjan kärjessä.