Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lintumetsän koulun alueen asemakaavamuutos nähtävillä – mahdollistaa pysyvämmän koulun sijoittamisen alueelle

Nurmijärveläisillä on nyt mahdollisuus kommentoida Lintumetsän koulun asemakaavamuutosta. Kunnan omistamalla n. 3,5 hehtaarin suuruisella kaavamuutosalueella sijaitsee tällä hetkellä Lepsämän päiväkoti sekä Lepsämän koulun väistötilana toimiva tilapäinen rakennus.

Asemakaavasuunnittelija Salla Jäntin mukaan asemakaavamuutoksella on tarkoitus tarkistaa asemakaavan kohdemerkinnät, rakennusoikeuden määrä sekä rakennusalan koko.

Asemakaavan muutosluonnos on tarkoituksena saada käsittelyyn loppuvuodesta, muutosehdotus keväällä 2021 ja asemakaavan muutos on tavoitteena hyväksyä kesällä 2021.

Kaavamuutoksen taustalla on sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja tilakeskuksen tarve.

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen perustelee kaavamuutosta sillä, että kun on kiinteistön käyttötarkoitukseen soveltuva asemakaava, voidaan myös vuokrakohteita pitää helpommin tarvittaessa pitempäänkin kuin määräaikaisen rakennusluvan voimassaoloajan viisi vuotta ilman erityistoimenpiteitä.

Tarkoittaako tämä sitä, että koulu tulee siirtymään tulevaisuudessa Lepsämästä Lintumetsään?

Tavoite on lisätä joustavuutta tilatarpeiden täyttämiseen.

– Kaavamuutos mahdollistaa pysyvämmän rakennuksen sijoittamisen Lintumetsään. Palveluverkkosuunnitelmassa ja myöhemmissä sen päivityksissä otetaan kantaa, missä Lepsämän koulun tilat ovat tulevaisuudessa, sivistysjohtaja Tiina Hirvonen vastaa.

Könösen mukaan asemakaavamuutosta ei ole esitetty Lepsämän koulun lakkauttamista ajatellen.

– Tavoite on lisätä joustavuutta tilatarpeiden täyttämiseen Klaukkalaan kustannustehokkaasti, Könönen sanoo.

Asemakaavan valmistelua ja vuorovaikutusta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla 15.-29.10.2020. Kirjalliset mielipiteet ja muistutukset tulee toimittaa osoitteeseen: Nurmijärven kunta, Asemakaavoitus ja rakennuslautakunta, Keskustie 2 B, PL 37, 01901 Nurmijärvi tai kunta@nurmijarvi.fi.