Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kino Juhassa uudistuksia – kahvila laajeni, Art Houselle jatkoa ja asiakastoiveena lapsikino

Nurmijärven ainoassa elokuvateatterissa Kino Juhassa on jälleen syksyn aikana tehty uudistuksia. Elokuvateatteritoiminnan lisäksi Kino Juhassa on liki vuoden ollut myös kahvila, ja nyt kahvilan asiakastiloja on laajennettu rakennuksen yläkertaan. Yläkerrasta löytyy istumapaikkoja ja pöytätilaa opiskeluun, työntekoon ja rentoutumiseen, ja tilaa voi myös vuokrata esimerkiksi kokouskäyttöön.

Sisustuksessa on pidetty yllä elokuvamaailman tunnelmaa, ja sen ydin onkin yhden seinän kattava elokuvakollaasi, josta löytyy julisteita elokuvista 1970-luvulta aina nykypäivään asti. Seiniltä löytyy myös viitteitä omistaja Taavi Vartian omista elokuva- ja tv-tuotannoista, sekä Vartian kirjoittamista kirjoista.

– Sisustus on kuin taideteos. Elokuvaseinältä löytää joka katselukerralla uuden yksityiskohdan, jonka myötä voi sukeltaa vanhempien ja uudempien elokuvien tunnelmiin, Taavi Vartia kertoo.

Tilauudistuksen lisäksi kahvilan tuotevalikoimaa on laajennettu, ja syksyn aikana myyntiin otetaan erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Kahvilan uudistusten lisäksi Kino Juhassa on tarjolla monipuolisesti elokuvia. Uutuuselokuvien lisäksi myös Art House -sarja saa jatkoa. Art House Kino Juhan syksyn toisena elokuvana nähdään Roy Andessonin Kohti ääretöntä.

Loistavat arvostelut saaneessa draamassa unenomainen naisääni johdattaa katsojan elämän suurien ja pienten tapahtumien ääreen; pariskunta leijuu sodan runteleman Kölnin päällä, isä pysähtyy solmimaan tyttärensä kengännauhat kaatosateessa ja kolme teinityttöä tanssii kahvilan edessä. Elokuva on elämän ja olemassaolon kaleidoskooppi, jossa proosallinen ylevyys ja kurjuuden pohjamudat yhdistyvät kaiken takana kumpuavaan sydämelliseen nauruun ihmisyydelle. Esitykset lauantaina 24.10. klo 14 ja sunnuntaina 25.10. klo 11.30. Ikäraja K12, kesto 1 t 16 min.

Ensi sunnuntaina 25.10. klo 14.00 järjestetään myös erikoisnäytös Risto Räppääjä ja Väärä Vincent -elokuvasta. Näytös on asiakastoiveena toteutettava lapsikino, jossa saliin jätetään puolivalaistus ja elokuvan äänet ovat normaalia pienemmällä tasolla. Salissa voi liikuskella ympäriinsä ja halutessaan välillä myös poistua. Ikäraja S, kesto 1 t 26 min.

Kino Juhan henkiökunta pyytää, että ethän tule elokuviin sairaana tai oireisena. Kaikissa elokuvanäytöksissä salissa on käytössä vain rajoitetusti paikkoja, jotta turvavälit voidaan säilyttää. THL:n linjauksen mukaisesti katsojien toivotaan käyttävän kasvomaskeja. Lisätietoja turvallisesta elokuvakäynnistä löydät Kino Juhan nettisivuilta.