Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL: Parhaimmillaan jo jopa kaksi kolmesta käyttää maskia joukkoliikenteessä

Yhä useampi käyttää maskia joukkoliikenteessä ainakin pääkaupunkiseudulla, tiedottaa HSL. Sen tiedot perustuvat matkalipuntarkastajien tekemiin havaintoihin kesäkuusta lähtien.

Valtaosa HSL:n matkustajista haluaa, että joukkoliikenteessä käytetään maskia, mutta tämä näkyy käytännössä huonosti

HSL:n mukaan maskillisten matkustajien osuus on parhaimmillaan ruuhka-aikoina, jolloin suojan on vetänyt kasvoilleen jopa kaksi kolmesta. Korkein maskin käyttöaste on HSL:n mukaan aamulla kello 8–9, jolloin kasvomaskia käyttää 66 prosenttia matkustajista.

"Kaupat, kauppakeskukset, konsertit..." – koronan kiihtymisvaihe sai THL:n päivittämään kasvomaskisuosituksen

Muina aikoina käyttöaste on pienempi. Keskimäärin maskia käyttää HSL:n mukaan noin joka toinen matkustaja.

Koronatilanne ei hellittänytkään: HSL peruu syksylle aiotun kausilippujen alekampanjan

– On hienoa, että maskit alkavat olla jo uusi normaali. Kun olemme kysyneet asiasta asiakkailta, muiden matkustajien turvatoimien noudattamista pidetään tärkeänä. Parhaat matkat tehdään yhdessä vastuullisesti, sanoo tiedotteessa HSL:n ryhmäpäällikkö Laura Sundell.

Kaupunkipyörien suosio säilyi koronan aikana aika lailla hyvin – pyörien kunnossa toivomisen varaa

HSL:n mukaan joukkoliikenteessä on käytössä myös muita keinoja parantaa turvallisuutta epidemia-aikana. Liikennevälineitä esimerkiksi puhdistetaan tehostetusti ja käsidesiä on saatavilla monilla metro- ja juna-asemilla. Lisäksi matkustajia ohjeistetaan turvalliseen matkustamiseen julistein, tarroin ja kuulutuksin.

Miten Uudellamaalla pitäisi nyt olla ja elää? Lue tästä alueelliset koronarajoitukset rautalangasta väännettynä

Yleisin tartuntapaikka on nyt koti – Koronatilanne on pahentunut etenkin Husin alueella nopeasti

Korona leviää pääkaupunkiseudulla nyt sellaisissakin tilanteissa, joissa sitä ei ymmärretä varoa, varoittaa THL – "Opiskelijajuhlat ovat tietysti hauskoja, mutta..."