Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömyysetuuden suojaosa on 500 euroa vuoden loppuun, myös muita korona-ajan helpotuksia jatketaan

Työttömyysetuuden suojaosan korotus pysyy voimassa tämän vuoden loppuun, Kela tiedottaa. Myös liikkuvuusavustuksen väliaikaiset ehdot ja työttömyyskorvaushakemuksia nopeuttavat poikkeusjärjestelyt jatkuvat voimassa loppuvuoden.

Lakimuutokset odottavat vielä presidentin vahvistusta.

Työttömyysetuuden suojaosa on tämän vuoden loppuun saakka 500 euroa kuukaudessa, kun se tavallisesti on 300 euroa. Jos työttömyysetuuden sovittelujakso on 4 viikkoa, suojaosa on nyt 465 euroa. Suojaosuus tarkoittaa rahamäärää, jonka työtön työnhakija voi ansaita ilman, että tienesti vaikuttaa työttömyyskorvaukseen.

Korotettu suojaosuus koskee niitä työttömyysetuuden sovittelujaksoja, jotka alkavat viimeistään 31. joulukuuta 2020.

Suojaosan korotus ei vaikuta yleisen asumistuen ansiotulovähennykseen, joka on myös jatkossa 300 euroa.

Liikkuvuusavustusta voi saada vuoden loppuun asti kokoaikatyön työmatkaan, jos päivittäinen edestakainen työmatka kestää yli kaksi tuntia. Tavallisesti raja on kolme tuntia.

Liikkuvuusavustusta voi saada myös, jos muuttaa työn perässä.

Liikkuvuusavustus on 33,66 euroa päivässä ilman korotuksia. Avustus on tarkoitettu työmatkakuluihin tai kuluihin, jotka aiheutuvat lähemmäs työpaikkaa muuttamisesta.

Liikkuvuusavustuksen muutos tuli voimaan kesäkuussa 2020. Sen tarkoitus oli tukea kausityön vastaanottamista ja työn perässä liikkumista sekä parantaa tuen saajien taloudellista tilannetta koronatilanteen aikana. Liikkuvuusavustuksen tarkoitus on normaalioloissakin kannustaa vastaanottamaan työtä oman työssäkäyntialueen ulkopuolelta.