Nurmijärvi sai yli 700 000 euroa valtion erityisavustusta – näin rahat käytetään

Nurmijärven kunta on hyödyntänyt varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen saamaansa valtion erityisavustusta muun muassa uusien työntekijöiden palkkaamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi heinäkuussa kunnalle 150 000 euron avustuksen varhaiskasvatukseen ja 564 250 euron avustuksen esi- ja perusopetukseen koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukuvuodelle 2020–2021.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että kyseisellä koronarahalla on muun muassa esi- ja perusopetukseen palkattu koulunkäynninohjaajia, resurssiopettajia sekä osoitettu työaikaa tai lisätunteja jo palkatuille ohjaajille, erityisopettajille sekä luokanopettajille.

– Lisäksi osalle kouluja on tarpeen mukaan osoitettu tukiopetusresurssia. Henkilöstökulujen lisäksi hankkeelta maksetaan palkatuille resurssiopettajille työhön tarvittavat työskentelyvälineet eli puhelimet sekä tietokoneet.

Varhaiskasvatukseen on puolestaan palkattu kaksi projektityöntekijää sekä heille ostettu hankerahoilla työvälineet (puhelin, tietokone).

Projektityöntekijät työskentelevät päiväkodeissa yhdessä määritellyn periodin ajan. Periodin tavoitteet suunnitellaan yhdessä kasvattajien kanssa ja periodin aikana he muun muassa vahvistavat ryhmässä annettavaa kasvun ja oppimisen tukea, ryhmäytymistä ja tunnetaitoja.

– Projektityöntekijöiden lisäksi olemme palkanneet kaksi varhaiserityiskasvatuksen lastenhoitajaa, joiden tehtävänä on tukea lasten erityistarpeita lapsiryhmissä.

Opetushallitus jakoi puolestaan syyskuussa Nurmijärven kunnalle 100 699 euron valtionavutuksen lukio-opiskelijoiden opintojen kertaamiseen ja muihin toimenpiteisiin, joilla pyritään tasoittamaan kevään 2020 koronavirustilanteen aiheuttamia vaikutuksia.

Hirvonen kertoo, että lukion osalta avustusta on kohdennettu ryhmäjakoihin ja kurssitarjontaan sekä opiskelijahuoltoon psykososiaalisen tuen erityisohjaajan palkkaamiseen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut