Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän vanha keilahalli puretaan pian – purku-urakan hinta 67 400 euroa

Kirkonkylässä Rajamäentien ja Perttulantien risteyksen tuntumassa sijaitseva vanha keilahalli puretaan.

Nurmijärven kunnan tilakeskuksen päällikön Ville Könösen tekemästä viranhaltijapäätöksestä selviää, että kiinteistön purku-urakoitsijaksi on valittu Delete Demolition Oy.

Yrityksen tehtävänä on purkaa aiemmin myymäläkäytössäkin toiminut keilahalli perustuksineen sekä purkaa myös muun muassa vesi-, viemäri- ja sähköliittymät sekä siistiä purkualue.

Kunta sai urakasta määräaikaan mennessä neljä tarjousta, joista Delete Demolition Oy:n 67 400 euron tarjous oli halvin.

Sepäntie 1:ssä sijaitsevasa rakennuksessa ehti sijaita keilahalli noin 11 vuoden ajan.

Halli sulki ovensa kesäkuun lopussa 2019.

Siitä lähtien rakennus on ollut tyhjillään.

Nurmijärven kunta osti kyseisen kiinteistön itselleen syksyllä 2019 Kiinteistö Oy Nurmijärven Kauppatalolta. Kauppahinta oli 540 000 euroa.

Kaupassa kunnan omistukseen siirtyi koko Sepäntien varressa sijaitseva Tuulensuu-niminen tila, jonka pinta-ala on 4 089 neliömetriä sekä 80-luvulla valmistunut 1 062 kerrosneliömetrin vanha liikerakennus.

Alueella käynnistetään tulevaisuudessa asemakaavamuutos, jonka tarkoituksena on tiivistää taajamarakennetta.

Perttulantien ja Rajamäentien kulmauksessa sijaitseva Krannilan kolmio -niminen alue on kunnan asemakaavoitusohjelmassa 2021–2025 ajoitettu vuonna 2021 aloitettaviin kaavoihin.

Vanhan keilahallin purkulupa on parhaillaan käsittelyssä kunnan rakennusvalvonnassa.

Könösen mukaan rakennus on tarkoitus purkaa ensi tilassa. Purkutöiden aloitusajankohtaan vaikuttavat kuitenkin muun muassa sääolosuhteet.