Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ropakon kaavamuutos nähtäville – tulossa 23 uutta autopaikkaa

Nurmijärven kunnanhallitus on hyväksynyt asemakaavan muutoksen Alitilantien katualueen ja korttelin 3059 välisellä lähivirkistysalueella Klaukkalassa ja asettaa suunnitteluaineiston nähtäville. Lopullisen päätöksen tekee kunnanvaltuusto.

Muutoksella Alitilantien katualuetta levennettäisiin Ropakkotien risteyksen ja Alitilantien kääntöpaikan välisellä osuudella. Levennettävälle katualueelle rakennettaisiin 23 uutta autopaikkaa.

Muutostyön vireille tulon yhteydessä hankkeesta saatiin yhdeksän palautetta sekä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen lausunto. Asukkaat antoivat palautetta mm. liito-oravia varten suojellun viheralueen turmelemisesta ja kunnallisen pysäköinninvalvonnan puutteesta.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus vaati lausunnossaan liito-oravien kartoittamista. Suunnittelualueella tai sen ympäristössä ei havaittu liito-oravia kevään ja kesän aikana tehdyn luontoselvityksen yhteydessä.

Selvityksen perusteella on mahdollista, että liito-oravat käyttävät suunnittelualueen kuusivaltaista metsää liikkumiseen. Selvityksen loppuraportissa suositellaan, että alueella säilytetään iäkästä ja korkeaa puustoa mahdollisimman yhtenäisenä kokonaisuutena, kuusta suosien.