Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sivistyslautakunta puoltaa lukion keskittämistä Maaniittuun – antoi lausunnon palveluverkkosuunnitelmasta

Nurmijärven sivistyslautakunta on antanut lausuntonsa Nurmijärven kunnan palveluverkkosuunnitelmasta 2020–2040.

Torstaina kokoontuneessa lautakunnassa asiasta äänestettiin ja lopulta päädyttiin hyväksymään sivistysjohtaja Tiina Hirvosen laatima lausuntoesitys.

Lausunnon mukaan sivistyslautakunta esittää kunnallisen lukiokoulutuksen järjestämistä yhdessä toimipisteessä nykyisen Maaniitun koulun tiloissa ja tämän ratkaisun mukaista palveluverkkoa varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen eli Kirkonkylän 0.–4.-luokkien keskittämistä Lukkarin ja Karhunkorven alakouluihin ja 5.–6.-luokkien keskittämistä Nurmijärven Yhteiskouluun.

Eteläisen alueen osalta sivistyslautakunta toteaa lausunnossaan, että eteläisen alueen osalta tulee huolehtia, että vuosikymmenen loppuun mennessä on riittävästi päiväkotipaikkoja ja alakoulujen ikäisille koulupaikkoja. Lisäksi lautakunta puoltaa ruotsinkielisten palvelujen siirtämistä nykyiseen Syrjälän päiväkotiin.

Pohjoisen alueen osalta sivistyslautakunta puoltaa Rajakaaren uudelleen rakentamista ja sinne liikunta- ja nuorisotilojen sekä kirjaston sijoittamista.

Lisäksi lautakunta puoltaa nuorisotilan siirtämistä Röykän koululle oppilasmäärän laskiessa. Lausunnon mukaan Röykän koulussa tulee säilyttää kuudennet luokat, vaikka muut alueen kuudesluokkalaiset siirretään yläkoulun tiloihin.

Sivistyslautakunnan kokouksessa Riina Mattila (kok.) teki muutosesityksen palveluverkkosuunnitelman yhteen kohtaan siten, että mikäli uusi keskuslukio sijoitettaisiin Maaniitun koulun tiloihin, 0.–4.-luokkien oppilaille rakennettaisiin lisärakennus Maaniitun koulun tontille.

Riikka Raekannas (kesk.) teki puolestaan muutosesityksen palveluverkkosuunnitelman lausunnoksi. Muutosesityksessä esitettiin muun muassa, että kunnallista lukiokoulutusta jatkettaisiin hajautetun mallin mukaisesti Kirkonkylässä ja Rajamäellä, sivistyslautakunta edellyttäisi NYK:n tilojen sisäilmaongelmien perusteellista kartoittamista ja niistä aiheutuvien mahdollisten lisäinvestointien esiin tuomista ennen palveluverkosta päättämistä, Maaniitun koulu säilytettäisiin alakouluna ja että sivistyslautakunta ei puoltaisi 5.–6.-luokkalaisten siirtymistä yläkoulujen yhteyteen.

Mattilan muutosesitystä kannatti kolme lautakunnan jäsentä: Seija Martelius (kok.), Mikko Kiurunen (kok.) ja Mattila. Raekannaksen muutosesitystä kannatti neljä jäsentä: Jari Oksa (sd.), Mika Valli (r.), Taneli Kalliokoski (kesk.) ja Raekannas. Tyhjää äänesti neljä: Jonna Heinonen (vihr.), Kimmo Kakko (SMP-ryhmä), Mari Keturi (sd.) ja Tommi Linna (vihr.).

Lopulta lautakunnassa äänestettiin sivistysjohtajan pohjaesityksen ja Raekannaksen esityksen välillä siten, että sivistysjohtajan laatimaa lausuntoa kannattivat Martelius, Heinonen, Kakko, Keturi, Kiurunen, Linna, Mattila ja Raekannaksen esitystä Oksa, Raekannas, Valli ja Kalliokoski.

Näin ollen sivistyslautakunta päätti 7–4-äänestyksen jälkeen hyväksyä esittelijän esityksen.

Kalliokoski ja Raekannas jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Lisää aiheesta myöhemmin Nurmijärven Uutisissa