Nurmijärven seurakunta rajaa osallistujamäärää – kirkkotiloihin 50 henkilöä kerrallaan

Nurmijärven seurakunta rajaa kirkollisten toimitusten osalta väkimäärää siten, että seurakunnan kirkkotiloissa voi olla 50, Nurmijärven siunauskappelissa 40 ja Rajamäen siunauskappelissa 30 henkilöä kerrallaan.

Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen tarkentaa kuitenkin, ettei jumalanpalvelusten osalta väkimäärää ole toistaiseksi tarvinnut kirkon ovella rajata vaan kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan.

Seurakunta kertoo verkkosivuillaan päivittäneensä suosituksiaan aluehallintoviraston määräysten ja Keusoten suositusten mukaisesti. Muutos astui voimaan maanantaina 26. lokakuuta.

Muistotilaisuudet, kastekahvit ja hääjuhlat katsotaan puolestaan yksityistilaisuuksiksi. Siksi näiden kohdalla on voimassa Keusoten ohje rajata osallistujamäärä maksimissaan 20 henkilöön.

– Seurakunta haluaa kuitenkin tarjota isommalle joukolle mahdollisuuden osallistua varsinaiseen kaste-, vihki- tai siunaustoimitukseen ja siksi niiden kohdalla osallistujamäärä voi olla suurempi, edellä mainituin rajauksin, tiedotteessa kerrotaan.

Seurakunnan järjestämissä erilaisissa ryhmätoiminnoissa ja pienryhmissä on voimassa 20 henkilön kokoontumisrajoitus. Rajoitus koskee myös muita seurakunnan tiloja käyttäviä ryhmiä.

Nurmijärven seurakunnan järjestämissä tapahtumisissa ja kokoontumisissa ei myöskään toistaiseksi järjestetä kahvituksia tai muita tarjoiluja.

Koronatilanteen takia myös diakoniaruokailut siirtyivät maanantaista lähtien take away -malliin ja samalla ne muuttuivat maksuttomiksi.

Päivitetty 29.10.2020 kello 14.37. Lisätty Tuhkasen tarkennus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut