Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi Golfilla ennätyskausi – päätöskisassa seuralle myös Tähtiseura-status

Golf: Korona ei hyydyttänyt golffareita

Golf on yksi niistä harvoista liikuntalajeista, joka on selvinnyt hyvin koronaepidemian aikana.

Nurmijärvi Golfin toimitusjohtaja Esa Meriläinen uskoo tämän johtuvan siitä, että golfkentillä liikkuminen pienissä 1–4 pelaajan ryhmissä on todella matalariskistä altistumisriskiä tarkastellen.

Golfareita on Suomessa nyt ennätysmäärä. Suomen Golfliiton 128 jäsenseuran kokonaisjäsenmäärä oli elokuun lopussa tehdyn vuositarkastuksen mukaan 148 190. Vuosi sitten jäsenmäärä oli 140 228, joten kasvua on tapahtunut 7962 pelaajaa eli lähes 6 prosenttia.

Meriläinen kertoo golfharrastajien määrän kasvaneen myös Nurmijärven Golfklubissa, jonka jäsenmäärä kipusi nyt jo 1 850 pelaajaan.

– Golfklubin kotikenttä eli Nurmijärven Golfkeskus kirjasi pelikierrosten määräksi myös upeasti yli 56.000 starttia, joka on kentän historian ennätyslukema. Kasvua edelliseen vuoteen kertyi peräti +33 prosenttia, Meriläinen iloitsee.

Tämän kauden päätteeksi toimitusjohtajan tehtävät jättävän Meriläisen mukaan Nurmijärvi Golfissa kasvuluvut näkyvät monella eri tavalla.

– Seuran jäsenmäärä kasvoi, golfin alkeiskurssin osallistujien määrä kasvoi peräti 100 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja tuo pelikierrosten määrän kasvu kruunaa upean kauden.

– Kun vielä lisätään tähän, että itse pelikentän kunto on saanut huikean hyvät arvosanat sekä omilta jäseniltä että vieraspelaajilta, niin eihän tähän voi olla muuta kuin tyytyväinen, toteaa eläkkeelle siirtyvä Meriläinen.

Hänen mukaansa golfkausi jatkuu Nurmijärvi Golfissa vielä joitakin viikkoja, aina siihen asti, kunnes päivälämpötilat painuvat pakkasen puolelle.