Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven seurakunnan ensimmäisen kappalaisen valinnasta tehtiin valitus – hallinto-oikeus hylkäsi

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Nurmijärven seurakunnan ensimmäisen kappalaisen valinnasta tehdyn valituksen.

Nurmijärven seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi pastori Pirjo Kuulan seurakunnan 1. kappalaiseksi toukokuussa 2018.

Asiasta hallinto-oikeuteen valitti itsekin virkaa hakenut, silloin Tuusulan seurakunnassa työskennellyt pastori. Valituksen mukaan työhaastatteluun olisi pitänyt kutsua eri henkilöitä kuin sinne kutsuttiin.

Valituksessa vaadittiin kirkkovaltuuston tekemän valintapäätöksen kumoamista.

Nurmijärven seurakunnan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto puolestaan vaativat lausunnossaan, että hallinto-oikeus hylkää valituksen tai jättää valituksen tutkimatta, koska valitusperuste haastattelumenettelyn virheistä kohdistuu päätöksen valmisteluun. Hakijoiden haastattelut ovat olleet osa virkavaalin valmistelua.

Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan Nurmijärven seurakunnan kirkkovaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä päätös ole lainvastainen. Muun muassa tämän takia hallinto-oikeus hylkäsi valituksen.

Kaikkiaan seurakunnan ensimmäisen kappalaisen virkaa haki 16 henkilöä, joista viisi haastateltiin.

Kirkkovaltuuston kokouksessa, jossa valinta tehtiin, kannatusta sai kolme virkaa varten haastateltua henkilöä. He olivat Jouni Vasikainen, Johannes Haapalainen ja Pirjo Kuula. Suljetussa lippuäänestyksessä Kuula sai 16 ääntä, Vasikainen 11 ääntä ja Haapalainen 6 ääntä.