Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NJS:lle katkeran suolainen tasapelipiste – merkitsee Kakkosen sarjapaikkaa ensi kaudeksi

Klaukkalan tekonurmella lauantaina saatu piste oli NJS:lle tärkeä, sillä käytännössä se merkitsee sarjapaikkaa Kakkoseen myös ensi kaudeksi.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella vei NJS 2–1, toisen JäPS 3–2, joten tasapeli ei tilastollisesti yllättänyt. Isännille oli tarjolla myös täydet pisteet, sillä JäPS pelasi viimeiset runsaat 40 minuuttia vajaalla miehistöllä erotuomarin poistettua ensin 52. minuutilla Kalle Kuritun suihkuun ja sitten 68. minuutilla saman kohtalon koki Alaeddin Alaeddine.

NJS ei kuitenkaan osannut käyttää ylivoimaa hyväkseen, vaan pelin tasapaino katosi. JäPS kehitti jopa muutaman pahan hallintajakson ja teki yhden miehen vajaalla tasoitusmaalin. NJS tuhlasi tukun tuhannen taalan tilaisuuksia ja lopulta elintärkeä tasapeli lohkoa alkukaudesta pitkään johtanutta kovaa joukkuetta vastaan oli iso pettymys.

Pelin ensimmäiset 20 minuuttia palloiltiin tasaväkisissä merkeissä ja molemmilla oli tilaisuus avata maalitili. Jakson puolivälissä JäPS pääsi paremmin kiinni pelisysteemiinsä ja 38. minuutilla Hedi Khayat laukoi Tuure Nummen keskityksestä JäPS:n 0–1 johtoon. Tasoitus tuli pari minuuttia ennen taukoa, kun hyvän kuvion päätteeksi Niko Aittasalmi laukoi Joona Tukiaisen syötön avopaikasta avoimeen maaliin.

Tauon jälkeen 52. minuutilla Aleksi Kilpeläinen syötti pitkän ristipallon nopealle Tony Lehtimäelle, jonka myöhässä ollut Kurittu kamppasi rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Miro Salminen siirsi NJS:n 2–1 johtoon. Kurittu joutui suihkuun ja Alaeddine otti pelin viivyttämisestä varoituksen.

JäPS pelasi alivoimaa hienosti ja NJS menetti useaan kertaan otteensa. Maalipaikkoja kuitenkin luotiin, mutta viimeistely ei sujunut. JäPS sen sijaan tasoitti. Suoraviivaisen hyökkäyksen päätti puolustuksen jättämään avoimeen väliin livahtanut Kron Rexhepi Herkko Kuosan syötöstä.

68. minuutilla kuumana käynyt Alaeddine otti toisen varoituksen ja joutui jättämään areenan, mutta JäPS pärjäsi hyvin kahden pelaajan vajaalla, eivätkä NJS:n vaihdot tuoneet peliin lisää tolkkua. Muutama mainio tilanne syntyi, mutta tilaisuutensa oli vieraillakin. Otso Knuuttilan pari erinomaista torjuntaa takasivat NJS:lle kaivatun pisteen, joka nosti NJS:n sarjataulukossa yhdeksänneksi. Takana on myös PKKU, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Taulukossa putoamisviivan alla FC Viikinkien ottelu PKKU:ta vastaan siirrettiin korona-altistuksen vuoksi marraskuulle. Viikingit voi nousta putoajan paikalta tasapisteisiin NJS:n kanssa voittamalla ensin Reippaan ja sitten PKKU:n, mutta NJS ohittamiseksi heidän on otettava kiinni NJS:n 17 maalia parempi maaliero.

NJS kohtaa kauden päätteeksi lohkon kolmosena olevan Kiffenin ensi lauantaina Talin halliin siirretyssä pelissä.