Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastakaa Lapset ohjannut yli 600 000 euroa ruokatukeen – joulun aika huolettaa jo monia perheitä

Pelastakaa Lapset -järjestön kautta on tänä vuonna ohjattu yli 600 000 euroa ruokatukeen eri puolilla Suomea.

Tuki on osoitettu lahjakortteina koronaepidemian aiheuttaman kriisin vuoksi ahdinkoon joutuneille lapsiperheille.

Taloudellisia vaikeuksia kohtaavat nyt myös perheet, joiden tilanne oli ennen koronakriisiä vakaa. Tarve on kasvanut muun muassa lomautusten ja irtisanomisten myötä, tiedottaa Pelastakaa Lapset.

– Olemme huolissamme siitä, että koronakriisi lisää lasten ja nuorten riskiä syrjäytyä. Hienoa on kuitenkin nähdä, kuinka ihmisten keskinäinen avunanto koronakriisissä on vahvistunut ja vaikeassa tilanteessa olevia lapsiperheitä on haluttu auttaa, kiittää Pelastakaa Lasten asiantuntija Aino Sarkia tiedotteessa.

Perheiden avun tarve jatkuu edelleen suurena, huomauttaa Sarkia.

– Tuleva joulun aika huolestuttaa monia perheitä, sillä juhlapyhät ja loma-aika tietävät aina suurempia ruokakuluja. Huolestuttavaa on myös se, että tilanne ei tule helpottumaan, jos koronatilanne pitkittyy.

Vanhempien jaksamista kuormittavat pitkään jatkunut huoli ja epätietoisuus ja vaikutukset ulottuvat myös lapsiin. Tämä ilmeni Pelastakaa Lasten julkaisemasta Lapsen ääni 2020 -raportista, jossa lapset kertoivat olevansa koronan vuoksi huolissaan perheen tilanteesta ja lisääntyneestä riitelystä.

– Raportissa moni lapsi koki henkisen hyvinvointia huonoksi. Tulokset ovat hälyttäviä. Onko kaikilla lapsilla ja nuorilla turvallisia aikuisia sekä keinoja nimetä ja purkaa pelkoa aiheuttavia tunteita, kysyy Sarkia.

Tarve lahjoitusvaroin toteutettaville tuille jatkuu koronapandemian jatkuessa.

Pelastakaa Lasten 54 paikallisyhdistystä ja viisi aluetoimistoa jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille paikallisten yhteistyökumppanien, kuten sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön avulla.

70 euron arvoisella lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa konkreettisesti vaikeimman hetken yli.

Yhdistykset tai aluetoimistot eivät ota vastaan hakemuksia, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan. 

Järjestö myöntää lahjakortteja ruokakauppoihin niin kauan kuin lahjoituksia tähän toimintaan tulee.

Lue lisää: Ahdistus ja stressi vaivaavat vähävaraisten perheiden lapsia, he myös tuntevat itsensä vähemmän tärkeiksi – Tuore raportti kertoo karuista kokemuksista