Klaukkalan jäähallilla joukkoaltistuminen – kaksi joukkuetta karanteeniin

Kuvituskuva. Sirpa Repo
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Klaukkalan jäähallilla on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle jääkiekkojoukkueiden pelissä. Alistuminen on tapahtunut jääkiekkojoukkueiden pelissä viime sunnuntaina 25.10.

Keusote ei kerro tarkemmin, mitä sarjaa tai mitä joukkueita altistuminen koskee, eikä tiedotteessa eritellä mihin aikaan peli on pelattu tai kuinka paljon väkeä asetetaan karanteeniin.

Tiedotteessa kerrotaan kuitenkin, että häähallilla on ollut koronapositiiviseksi todettu vierailevaan joukkueeseen kuuluva henkilö sunnuntaina 25.10.

Varotoimiksi molemmat joukkueet asetetaan karanteeniin. Kuntayhtymä on yhteydessä pelissä altistuneisiin henkilökohtaisesti.

Terveysviranomaiset kehottavat myös muita hallilla kyseisenä aikana olleita seuraamaan aktiivisesti vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa testiin.Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tiedotteessa todetaan, että joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Keusote muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

Päivitetty 21.18: Juttua täsmennetty ja tausta aiemmista tapauksista lisätty.

Klaukkalan jäähallilla useita joukkoaltistumisia syksyn aikana

Klaukkalan jäähallilla on todettu ennen tätä tapausta useita joukkoaltistumisia.

Ensimmäisestä tapauksesta tiedotettiin 21.9. Silloin kerrottiin, että koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut Klaukkalan jäähallilla maanantaina 14. syyskuuta Kurran ryhmien U13, U14 ja maalivahtien harjoituksissa, tiistaina 15. syyskuuta ryhmän U13 harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä perjantaina 18. syyskuuta innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa.

23.9. tiedotettiin kolmesta jatkotartunnasta ja kerrottiin, että koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut mukana toimihenkilönä 19.9. Kurran U8-U10 joukkueen pelissä.

24.9. tiedotettiin yhdestä jatkotartunnasta ja kerrottiin, että koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut mukana toimihenkilönä 19.9. klo 15–16 Kurran joukkueiden U8/U9/U10 ja kiekkokoulu joukkueen yhteisharjoituksessa.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti 28.9. Klaukkalan jäähallin sulkemisesta kahdeksi viikoksi terveysviranomaisten suosituksesta. Jäähalli on suljettuna sillä päätöksellä 11.10. asti, mutta sen jälkeen hallilla ovat pyörineet jäävuorot normaalisti.

Jäähallin kiinniollessa tiedotettiin vielä yhdestä joukkoaltistumisesta, joka oli tapahtunut Klaukkalan jäähallilla lauantaina 26.9. aikuisten jääkiekkoharrasteryhmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut