Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukiaseman poikkeamislupa pöydälle – päätöksen tueksi lisää tietoa

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta jätti kokouksessaan DNA:n matkaviestitukiaseman poikkeamisluvan pöydälle. DNA on hakenut lupaa 5g-mastolle Klaukkalaan Jarintien ja Puolukkarinteen risteyksessä olevalle puistoalueelle.

Lupahakemus, jonka hyväksymistä Nurmijärven ympäristötoimiala puoltaa, jätettiin pöydälle, koska lautakunnan jäsenet kaipasivat asiaan liittyvää lisätietoa. Lupahakemus pyritään käsittelemään asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan seuraavassa kokouksessa 24.11.

Uusi tukiasema on kirvoittanut asukkailta mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jätetyissä huomautuksissa arvostellaan muun muassa maston sijoittumista liian lähelle asutusta. Huolta herättää myös lähivirkistysalueen kohtalo, kiinteistöarvon lasku sekä mahdollinen säteily ja melu.

Hakija on perustellut uuden tukiasemapaikan sijaintia parhaan mahdollisen kuuluvuuden saavuttamisella. Tukiasemien signaali yltää vain muutaman sadan metrin etäisyydelle, minkä vuoksi ne rakennetaan asiakkaiden lähelle.