Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaskomäen louhinta herättää kysymyksiä – "Kaikki tapahtuu rakennusluvan mukaisesti"

HOK-Elanto vakuuttaa: ”Pyrimme mahdollisimman varovaiseen louhintaan”.

Nurmijärven Uutisiin on tullut yhteydenottoja, joissa on ihmetelty Klaukkalan uuden S-marketin työmaan vieressä tapahtuvaa Vaskomäen louhimista.

Asiaan on kiinnitetty huomioita erityisesti siksi, että HOK-Elannon suunnitelmat Prisman rakentamiseksi karsiutuivat vuosituhannen vaihteessa nimenomaan sen vuoksi, kun asukkaat kokoontuivat satamäärin vastustamaan Vaskomäen louhimista.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalaisen mukaan tontilla louhitaan nyt kalliota noin 1200 kuutiometriä. Louhinta-alue on siis merkittävästi pienempi, kuin Prisman suunnitelmissa.

– Kalliota pitää louhia pois uuden rakennuksen ja piha-alueen tieltä. Kaikki louhinta tapahtuu meidän omalla tontillamme ja rakennusluvan mukaisesti, Karjalainen kertoo.

Louhintatöissä pidetään huoli, että muu osa Vaskomäestä säilyy entisellään.

– Kalliota louhitaan erittäin varovaisesti, hyvin pieninä kertaosina. Lisäksi kallioon on tehty varmistukseksi tuentapulttauksia. Kallion reunalle rakennetaan lopuksi aita ja alue maisemoidaan.

– Niin louhinnassa kuin tulevassa paalutuksessa on jatkuva valvojaseuranta, ja pyrimme mahdollisimman varovaiseen louhintaan. Työmaan viikkotiedotteiden jakelussa on myös naapurusto. Louhinnan reaaliaikainen tärinäseuranta on käytössä ja erillinen ulkopuolinen konsultti valvoo louhintaan liittyvät tärinävaikutukset, laatii raportit ja pitää katselmukset, Karjalainen kertoo.

Louhintatöistä suurin osa on tarkoitus saada valmiiksi tällä viikolla, mutta joitain hyvin pieniä yksittäisiä louhintoja jää vielä marraskuulle.

Marraskuussa alkaa myös uuden S-marketin hahmottuminen, kun paalutus alkaa ja varsinaiset talonrakennustyöt käynnistyvät.

Karjalaisen mukaan urakka on sujunut tähän asti aikataulussa, ja uuden kaupan pitäisi olla valmiina helmikuussa 2022.

– Hieman olemme löytäneet kaivutöiden yhteydessä vanhaa rakennusjätettä, mutta työt ovat edenneet suunnitellun aikataulun mukaisesti.

HOK-Elanto on aiemmin kertonut, että myymälän yhteyteen pyritään sijoittamaan myös kolme pienempää ja yksi isompi liiketila.

Karjalainen kertoi aiemmin NU:lle, että HOK-Elanto on käynyt neuvotteluita tulevien vuokralaisten kanssa, mutta nyt hän sanoo, ettei HOK-Elanto kerro tässä vaiheessa vielä vuokralaisista tai niiden valinnasta.

Myös se on vielä avoinna, mitä HOK-Elanto tekee nykyisin Brunnin liikekeskuksessa toimivan S-marketin suhteen.

– Nykyisen S-marketin tulevaisuudesta päätämme lopullisesti vasta ensi vuoden loppupuolella.