Nurmijärven lukion aloituspaikat vähenevät – taustalla ryhmäkoot ja ahtaat tilat

Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo ehdotti lautakunnalle aloituspaikkamäärän pienentämistä lukion suurten ryhmäkokojen ja ahtaiden tilojen takia.
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven lukion aloituspaikkamäärä pienenee 1.8.2021 alkaen. Asiasta päätti viime viikolla kokoontunut sivistyslautakunta.

Päätöksen mukaan Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteeseen on jatkossa 96 ja Rajamäen toimipisteeseen 64 aloituspaikkaa. Aiemmin Kirkonkylään on ollut 108 ja Rajamäelle 72 aloituspaikkaa.

Aloituspaikkojen määrää tarkastellaan uudelleen oppivelvollisuuden laajenemisen ja uusien lukiotilojen myötä.

Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo ehdotti lautakunnalle aloituspaikkamäärän pienentämistä lukion suurten ryhmäkokojen ja ahtaiden tilojen takia.

Ensimmäisen vuosikurssin osalta ryhmäkoko on Kirkonkylän toimipisteessä ollut noin 36 ja Rajamäellä 30–31 opiskelijaa. Pienempi aloituspaikkamäärä mahdollistaa hieman pienemmät ryhmäkoot.

– Rajamäen toimipiste siirtynyt väistötiloihin ja Rajamäen toimipisteen osalta nykyistä suurempi aloittavien opiskelijoiden määrä saattaisi tuoda arjen sujuvuuden kannalta merkittäviä haasteita väistötiloissa toimittaessa, rehtori perustelee.

Kirkonkylän toimipisteessä on niin ikään haasteita tilojen riittävyydessä sekä perusopetuksen että lukion tarpeisiin.

– Saamani palautteen perusteella opetuksen järjestämisen osalta suurilla ryhmillä on havaittu haasteita luokkatilojen tilan riittävyydessä ja ahtaudessa. Huolta on myös yleisesti hyvinvoinnista ja työturvallisuudesta, niin opiskelijoiden kuin opettajienkin (esim. ilmanvaihdon vaikutuksen näkökulmasta ja toimittaessa esimerkiksi laboratoriotiloissa suurella opiskelijamäärällä), Handolin-Kiilo selventää.

Aloituspaikkamäärän vähentäminen saattaa nostaa lukioon valittavilta opiskelijoilta vaadittavaa keskiarvorajaa. Tähän asti keskiarvoraja Nurmijärven lukiossa on ollut 7.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut