Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavilkkua ladattu laiskasti Keusoten alueella – sovelluksesta ei ole saatu täyttä hyötyä

Ensimmäiset uutiset joukkoaltistumisista pysäyttivät, mutta nyt niistä on tullut arkipäivää: joku on saanut positiivisen tuloksen koronavirustestissä ja se joku on ollut paikassa, missä on monia muitakin.

– Keusoteen tieto positiivisista tulee joko Huslabilta tai yksityisiltä palveluntuottajilta, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo.

Keusote haastattelee jokaisen koronapositiivisen henkilön, josta se on saanut tiedon.

– Hänen liikkumisensa ja kontaktinsa selvitetään minuuttien tarkkuudella.

Jos henkilöllä on Koronavilkku, häntä pyydetään vilkuttamaan puhelimellaan muille puhelimille Keusoten antaman avauskoodin avulla.

– Koska suuressa osassa tähänastisista tapauksista Koronavilkku ei ole ollut käytössä, siitä ei valitettavasti ole saatu täyttä hyötyä.

Altistumista ei välttämättä seuraa sairastuminen, mutta riski on olemassa.

Vilkkusovellus kertoo mahdollisesta altistumisesta ja sen kautta voi nimettömästi ilmoittaa omasta tartunnastaan. Altistumista ei välttämättä seuraa sairastuminen, mutta riski on olemassa. Siksi kaikki altistuneet yritetään tavoittaa ja katkaista jatkotartunnat.

– Jos kysymys on vaikkapa ravintolasta, jossa koronapositiivinen ei tunne kaikkia samaan aikaan paikalla olleita, heitä ei myöskään voida henkilökohtaisesti jäljittää.

Silloin Keusote pistää viestin joukkoaltistumisesta eteenpäin median kautta.

– Kerrotaan aika ja paikka sekä kehotetaan paikalla olleita seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi testiin.