Nurmijärven asukasluku taas selvässä kasvussa – vain Sipoossa ja Kirkkonummella kovempi kasvuvauhti

Nurmijärvelle muutti syyskuussa uusia asukkaita. Uusia asukkaita on tänä vuonna saatu mm. Viirinlaaksoon Klaukkalaan. Riikka Laine

Riikka Laine

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Nurmijärven väkiluku kasvoi jälleen syyskuussa 70 asukkaalla.

Nurmijärvellä oli syyskuun lopussa 43 432 asukasta. Väkimäärä kääntyi tappiollisen elokuun jälkeen siis jälleen noususuuntaan. Näin ollen elokuu on toistaiseksi ainut kuukausi, jolloin Nurmijärven asukasluku on tänä vuonna laskenut.

Kaikkiaan kunnan väkiluku on kasvanut tammi-syyskuun aikana 430 asukkaalla.

Nurmijärven kasvuvauhti on ollut kehyskunnista kolmanneksi suurinta, sillä prosentuaalisesti enemmän ovat kasvaneet tänä vuonna vain Sipoo (1,9 %) ja Kirkkonummi (1,1 %). Nurmijärven tavoin yhden prosentin kasvuvauhdissa ovat Kerava ja Järvenpää.

Varsinkin syntyneiden määrä on Nurmijärvellä suurta, sillä kehyskunnista enemmän vauvoja on syntynyt tänä vuonna vain asukasluvultaan hieman suuremmassa Järvenpäässä. Järvenpäässä vauvoja on syntynyt alkuvuonna 318 ja Nurmijärvellä 303. Syyskuussa Nurmijärvellä syntyi 41 vauvaa.

Kuolleita oli syyskuussa 17.

Lisää aiheesta ensi viikolla NU:ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut