Pääkaupunkiseudulle liikuntatilojen maskivelvoite – Nurmijärvellä ei olla ainakaan vielä siirtymässä maskipakkoon

Kuvituskuva. Sirpa Repo

Riikka Laine

Nurmijärvelle ei ole toistaiseksi suunnitteilla kasvomaskivelvoitetta liikuntatilojen käyttäjille, vaikka pääkaupunkiseudun kunnat ilmoittivat torstaina velvoittavansa maskin käyttöä kaupungin liikuntatilojen käyttäjiltä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi torstaina, että Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla edellytetään maanantaista 2. marraskuuta alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa.

Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Joose Kemppainen kertoo, että Nurmijärvellä tilannetta tarkastellaan viikoittain tai tarvittaessa useamminkin yhdessä Keusoten kanssa ja arvioidaan, onko tarvetta uusille alueellisille ohjeistuksille.

– Tällä hetkellä ohjeistuksessa suositellaan käyttämään maskia kaikissa yleisissä tiloissa ja tilanteissa, missä ei turvavälejä pystytä noudattamaan. Liikuntapaikoissa tämä tarkoittaa käytännössä yleisiä tiloja sekä pukeutumistiloja.

– Luonnollisesti tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin ja tarvittaessa tehdään lisäohjeistuksia. Kasvomaskin lisäksi keskeistä on jatkaa edelleen huolehtimista hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä, Kemppainen muistuttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut