Rajamäen terveysasema pysyy auki joulutaukoon asti – vain yksi Keusoten pienistä terveysasemista nyt muutosten kohteena

Rajamäen terveysaseman mahdollinen sulkeminen on noussut jälleen kysymykseksi, kun Keusote tiedotti alkuviikosta siirtävänsä Kellokosken terveysaseman vastaanottopalveluiden hoitajan ja lääkärin vastaanotot etätyöskentelyyn määräajaksi koronapandemiaan varautumisen vuoksi. Läsnävastaanottoa vaativat ajat kerrottiin puolestaan siirrettävän Hyrylän terveysasemalle 1.11.2020–10.1.21.

Rajamäkeläiset ovat pohtineet oman terveysasemansa kohtaloa, koska keväällä Rajamäellä, Kellokoskella, Jokelassa ja Pornaisissa noudatettiin samaa linjaa, ja nämä neljä Keusoten pienintä terveysasemaa suljettiin tilapäisesti koronan vuoksi.

Keusoten koordinoivan hoitotyön esimiehen Miia Seistilä-Kylen mukaan Rajamäen, Jokelan ja Pornaisten terveysasemat on kuitenkin tarkoituksena pitää auki normaalisti jouluun asti ja avata taas joulutauon jälkeen.

– Pornaisten, Jokelan ja Rajamäen terveysasemille on joulusulku tulossa kuten aiempinakin vuosina. Mäntsälän, Järvenpään, Hyvinkään, Hyrylän, Klaukkalan ja Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemat toimivat normaalisti ja keskitetty puhelinpalvelu etävastaanottoineen toimii joka päivä klo 8–20, Seistilä-Kyle kertoo.

Hän ei vielä valota milloin Rajamäen, Jokelan ja Pornaisten joulusulku alkaa, mutta Kellokosken terveysaseman muutoksia koskevassa tiedotteessa kerrotaan, että ainakin Kellokoskella joulusulku on 21.12.2020–3.1.2021.

Onko suunnitteilla muita muutoksia, miten varaudutte pandemiaan?

– Koronatilannetta seurataan koko ajan aktiivisesti. Viime keväänä tehtyjä muutoksia toiminnassa ei ole kokonaan purettu ja valmius nopeaan toimintaan on koko ajan olemassa. Tartuntatautiyksikön jäljitystyötätekevien määrää on lisätty kuten myös koronahoitopuhelimen henkilökuntaa. Koronapandemian aktivoituessa entisestään pystymme lyhyellä aikavälillä siirtämään henkilöstöä koronatehtäviin, Seistilä-Kyle kuvaa.

Seistilä-Kylen mukaan vastaanottopalveluissa on tällä hetkellä sikäli hyvä tilanne, että vastaanottopalveluissa jonoon ei ole kerääntynyt kiireettömiä asioita.

Tämä johtuu siitä, että koronapandemian aikana vastaanottopalveluissa on hoidettu myös kaikki kiireettömät asiat etäpalveluiden avuilla.

– Etävastaanotolla hoidamme kaikki sinne soveltuvat asiat ja läsnävastaanotolle ohjaamme sitä tarvitsevat asiakkaat. Toivommekin, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi aina otetaan ensin yhteyttä nettipalvelun kautta tai puhelimitse ja henkilökunnan arvion mukaan terveysasemille läsnävastaanottoon ohjautuu vain sitä tarvitsevat.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut